El TSJCV autoriza la ampliación del certificado Covid: fechas clave y sitios donde se pedirá
Un local muestra en su puerta la exigencia de mostrar el pasaporte Covid en Valencia. / JORGE GIL (EUROPA PRESS)

La Generalitat Valenciana ha tornat a sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) la pròrroga del passaport covid. L’objectiu del Consell és que continue sent obligatori per a accedir a determinats espais públics fins a finals de febrer.

“La comissió Interdepartamental d’avui ha aprovat en primer lloc mantenir la resolució vigent amb les mesures generals. En segon lloc, ha aprovat sol·licitar al TSJ que el passaport covid es prologue un altre mes, fins al 28 de febrer“, ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en roda de premsa.

“El passaport covid ha sigut útil perquè hem aconseguit que persones que no es vacunaven decidiren fer-ho. S’han posat 132.000 primeres dosis des de la seua implantació“, ha defensat.

A més, Puig ha assenyalat que el certificat de vacunació també ha servit per a mantenir l’atenció en la pandèmia. “Ha fet possible que el conjunt de la ciutadania tinga encara aqueixa percepció de la realitat i és que la pandèmia segueix present i els contagis han augmentat molt amb Ómicron“.

El TSJ es pronunciarà en els pròxims dies posat que l’actual resolució finalitza el dilluns 31 de gener. De tornar a donar llum verda, el passaport covid es mantindrà com a obligatorietat en tots els espais en els quals se sol·licita actualment. Així, haurà d’emprar-se al costat del DNI en espais de restauració; oci nocturn; gimnasos; instal·lacions esportives; i llocs sociosanitaris.

SENSE RASTRE DE L’ÓMICRON SILENCIOSA EN LA COMUNITAT

Al marge del passaport covid, la Generalitat també mantindrà l’obligatorietat de l’ús de màscara en exteriors. A més, continuarà fomentant el procés de vacunació entre la població.

A partir del dilluns reobriran els grans vacunòdroms de la Comunitat Valenciana. Aquests serviran per a accelerar l’administració de la tercera dosi. L’autonomia ja ha superat els 2,1 milions de dosis de reforç i totes les franges des dels 50 anys ja estan immunitzats. A això se suma la vacunació infantil, vuit punts per damunt de la mitjana nacional.

D’altra banda, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que de moment no hi ha registre de contagis amb la nova subvariante d’Ómicron. Aquest cep qualificat com l’Ómicron silenciosa ja s’ha convertit en el cep dominant a Dinamarca i ha encès les alarmes internacionals. També s’ha detectat en altres països europeus com Regne Unit o Suècia.