Un médico de Valencia relata su experiencia tras vacunarse contra el coronavirus:
Una enfermera administra la dosis de la vacuna contra el coronavirus. / EFE

El lot de la vacuna d’AstraZeneca que està causant trombes en diversos països d’Europa també s’ha distribuït entre les autonomies espanyoles, entre elles la Comunitat Valenciana. Així ho ha assenyalat la ministra de Sanitat, Carolina Donaries, en una entrevista en RNE.

Països com Dinamarca, Noruega, Islàndia, Àustria, Letònia, Estònia, Lituània, Luxemburg i Itàlia; han retirat i paralitzat la inoculació d’aquesta partida de la bovina. Malgrat això, Donaries ha explicat que AstraZeneca és “segura”. A més, així ho diu la Agència Europea del Medicament (EMA), que ha posat de manifest que “no hi ha relació causal entre l’esdeveniment trombótico i la vacuna en si”.

La titular de Sanitat ha aclarit que el lot ja s’ha administrat pel que hi ha persones vacunades amb ella. La data de distribució del lot va ser el 12 de febrer, havent-se rebut i distribuït 228.000 dosi. No obstant això, fins al moment no s’ha registrat cap contratemps advers a aquesta vacuna a Espanya.

L’EMA APROVA EL SEU ÚS

“Els beneficis continuen sent majors que els riscos i pot continuar administrant-se mentre es realitza la investigació dels casos de tromboembolisme”, ha assenyalat EMA en un comunicat. Per això, l’EMA recomana continuar amb la vacunació. No obstant això, el lot està sent investigat.

Respecte a les dosis ja distribuïdes, Donaries ha explicat que el Ministeri i l’EMA fan un seguiment de farmacovigilància “permanent”. Per tant, no hi haurà un seguiment específic a les persones que han rebut la dosi de la partida afectada.

De moment, Espanya ha decidit esperar per a aplicar els majors de 55 anys. Darias ha dit que el Govern es donarà “un temps d’espera” en funció del que diga l’EMA “i a partir d’ací actuarem”.