Segundo fin de semana de confinamiento perimetral en la ciudad de Valencia

(DIDAC ROIG).- La capital de la Comunitat Valenciana es blinda de nou contra la pandèmia. Les restriccions van començar la setmana passada deixant grans retencions en les eixides de les ciutats.

Els cossos de seguretat de València ultimen els detalls per a montar controls en les eixides de la capital del Túria. Més de 350 membres de la Policia Local vetlaràn pel compliment d’aquestes restriccions a la ciutat.

El confinament perimetral de les ciutats es va aplicar com a mesura la setmana passada, i és efectiu en localitats de més de 50.000 habitants. Els municipis afectats seran els següents: Alacant, Elx, Benidorm, Alcoi, Oriola, Petrer, Torrevella, Sant Vicent del Raspeig, València, Gandia, Paterna, Sagunt, Torrent, Castelló i Vila-real.

Aquest confinament va deixar el cap de setmana passat un total de mes de 1.000 sancionats per intentar saltar-se aquestes restriccions. L’anàlisi que es va fer anunciava que el comportament va ser exemplar.

Amb aquestes mesures la Generalitat Valenciana intenta limitar les altes afluències de gent en centres comercials. A pesar que només aquests 15 municipis estan confinats, es convida a tota la població a eixir el menys possible.

Aquestes restriccions de mobilitat estan previstes fins al dia 15 de febrer, on s’anunciarà si es prorroguen o es deixen d’aplicar. Aquesta previst que aquestes mesures s’allarguen a causa de la delicada situació de la Comunitat Valenciana.

Preguntes freqüents sobre el confinament perimetral

P. El confinament de València els caps de setmana i festius afecta al desplaçament a les pedanies del Perellonet i El Saler?

R. En trobar-se aquestes pedanies dins del terme municipal de València poden efectuar-se aquests desplaçaments. No obstant això, en cas de tractar-se de segones residències, li recomanem que no ho faça. Val la pena no fer-ho ara i poder dur-ho a terme més endavant.

P. Tinc un taxi i a vegades hi ha clients que em demanen que els porte a un lloc fora de la Comunitat Valenciana, i més comunament a poblacions de l’àrea metropolitana, Puc dur a terme aqueixes carreres?

R. Sí. La justificació per a realitzar aquests trajectes l’han d’acreditar els usuaris si bé és recomanable que li faciliten una còpia d’aquest document que acredite l’eixida del taxi per a la volta del servei.

P. Viu a València i pas els caps de setmana en una segona residència situada en una població de la Comunitat Valenciana que no es trobarà confinada, Puc continuar fent-ho?

R. Si ix de la ciutat abans de les 15.00 hores del divendres i no retorna a la mateixa fins a passades les 06.00 hores del dilluns pot fer-ho. Però des de PLV li recomanem que no ho faça. És millor quedar-se en el domicili habitual i limitar al màxim els desplaçaments.