palau

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha recordat l’èxit de l’any passat, quan l’Orquestra de València va protagonitzar un concert, també en la mateixa platja, que va congregar a més de 2.000 persones. En aquest sentit, ha manifestat que enguany des del Palau de la Música «hem volgut tornar a repetir l’experiència, però ampliant el ventall a tres concerts que seran espectaculars i que, a més, representen tres mons que estan molt presents en la nostra programació, el del jazz, el de la música simfònica i el de la música de banda».

El primer concert de Música a la Mar, el 5 de setembre, estarà protagonitzat per la Sedajazz Big band i el seu espectacle Latin Jazz Party. Músics consagrats com Perico Sambeat, Jesús Santandreu, David Pastor, Ángel Blanco Latino i molts més interpretaran un repertori de latin jazz, salsa, brasil, funk i música de Tito Puente, Poncho Sanchez, Dizzie Gillespie, Celia Cruz, Djavan, Bec Valdés, Perico Sambeat i Jesús Santandreu. D’aquesta manera, el públic podrà gaudir de temes com a «Llard», «Tin Tin deo», «Paren Pam Pam». Respecte a aquest primer concert, el director del Palau, Vicent Ros, ha puntualitzat: «Tal com anunciem en la presentación del nostre Festival de Jazz, ho estem portant als barris i pobles de València; però, a més, també a la platja, un lloc molt especial i espectacular». Així mateix, Ros ha mostrat la seua satisfacció pel fet que l’Orquestra de València torne a acostar la música simfònica a la ciutadania.

Resultado de imagen de playa las arenas valencia

L’endemà passat, el 7 de setembre, serà el torn de l’OV dirigida pel seu titular, Ramón Tebar. S’oferirà un programa rítmic i colorista, amb peces molt conegudes pel públic com són el cèlebre Bolero de Maurice Ravel, així com uns altres molt racials com el Capritx espanyol de Nikolái Rimski-Kórsakov, la rapsòdia per a orquestra Espanya d’Emmanuel Chabrier, la Suite espanyola d’Isaac Albèniz i les danses de la vida breu de Manuel de Falla.

El tercer i últim concert serà l’endemà, el dia 8 de setembre, quan la Banda Simfònica del Marítim, una selecció de totes les societats musicals dels poblats marítims, interpretarà un programa basat en famoses bandes sonores de cinema que agradarà moltíssim als assistents: 2001: Una odissea de l’espai, amb l’inici d’Així va parlar Zaratustra; Ballant amb llops i Memòries d’Àfrica, El Rei León, Pirates del Carib; La Màscara de la Rabosa, Aladdin, Star Wars, El Senyor dels Anells i Els increïbles.

Finalment, l’organització té previst incloure una zona de músics entre bastidors i un total 1.000 cadires per al públic sobre l’arena. El dispositiu es completarà amb sistemes sanitaris i una ambulància per a atendre els possibles incidents.