Les millors bandes internacionals competixen a València

Arranca el Certamen Internacional de de Bandes de Música Ciutat de València 2017 amb 17 bandes de tres països diferents.

bandas

El Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2017 comença hui dijous, a les 17.00 hores, i se celebrarà en el Palau de la Música fins al diumenge 23 de juliol. S’iniciarà amb les actuacions de les 5 bandes que participen en la secció tercera del certamen: la Unió Musical d’Ibi (Alacant), Unión Musical de Dolores (Alacant), Banda Sinfónica Obra Salesiana del Niño Jesús – Bogotá (Colòmbia), Asociación Musical “la Inmaculada” de Arroyo del Ojanco (Jaén) i Unió Musical del Grau de Castelló (Castelló).

La presidenta del Palau de la Música i del Comité Organitzador, Glòria Tello, anima la ciutadania a assistir a totes les seccions d’este certamen que enguany “reunix més de 1.800 músics i que té una destacada presència internacional, però també valenciana, que ens enorgullix, que abandera eixa cultura musical que tant ens definix com a poble i que està ben present en tantes i tantes generacions de famílies de les localitats de la nostra terra”. La regidora també ha volgut donar la benvinguda a totes i a tots, desitjar “molta sort a totes les bandes participants i concursants” i que “torne a triomfar la música”.

Deu bandes valencianes concursen en el CIBM

De les 17 bandes que concursaran en les seccions tercera, segona, primera i d’honor, 10 són de la Comunitat Valenciana, 5 de les províncies de Jaén, Illes Balears, Múrcia i Pontevedra, i 2 estrangeres de Colòmbia i Holanda. L’horari de començament dels concerts per a totes les seccions serà a partir de les 17.00 hores.

Com a convidades, mentres delibera el jurat, hi actuaran 4 societats, dos valencianes i dos estrangeres d’Alemanya i USA: Arsonora Saxophone Ensemble de València, en la tercera secció; Jungle Bläserphilharmonie NRW d’Alemanya; en la segona; Grand Symphonic Winds d’USA, en la primera; i la Banda Municipal de València, en la d’honor.

Pel que fa al jurat d’enguany, està format per les compositores Isabel Urrutia i Claudia Montero, la directora Virginia Martínez, i els compositors Agustí Charles i Jan Hadermann.

Les obres obligades d’esta edició són Around the World in 80 Days d’Otto Schwarz, per a la secció tercera; Taj Mahal d’Hugo Chinesta, per a la segona; Everest de Jordi Peiró, per a la primera, i Scylla de Francisco Zacarés, per a la secció d’honor; estes dos últimes estrenes absolutes. Cal destacar que totes estes composicions són originals per a banda de música.

Actuacions del 21 i 22 de juliol

El 21 de juliol serà el torn de la secció segona amb la Asociación Cultural Agrupación Musical de Linares (Jaén), Harmonie St. Caecilia Blerik (Holanda), Sociedad Musical “la Familiar” de Benissanó (València), Agrupació Musical Artística Santa Cecilia de la Vilavella (Castelló), Associació Banda de Música de Manacor (Illes Balears) i Sociedad Musical “la Popular” de Pedralba (València). Pel que fa a la secció primera, tindrà lloc el 22 juliol), quan actuaran Societat Musical “la Primitiva” de Rafelbunyol (València) Unión Musical Cartagonova (Múrcia) i Agrupación Musical do Rosal (Pontevedra).

L’última secció serà la secció d’honor el 23 juliol que comptarà amb les actuacions de la Societat Musical d’Alboraia (València), Societat Unió Musical Alberic (València) i Banda Sinfónica Círculo Católico de Torrent (València).