Valencia vive la primera jornada de
Terraza abierta en Valencia el primer día de la Fase 1 - ROBER SOLSONA/EUROPA PRESS

L’hostaleria valenciana es prepara per a pujar de nou les persianes encara que amb condicions. Les terrasses seran els únics espais que finalment podran obrir pel que l’interior dels bars, restaurants i cafeteries continuaran tancats.

Serà dimarts que ve 2 de març quan tindrà lloc aquesta reobertura donant així inici a la desescalada. Així s’ha conegut després de la taula de treball mantinguda aquesta vesprada entre el Consell i els sectors de l’oci i l’hostaleria.

Els hostalers havien presentat el seu propi full de ruta de la desescalada. En ella demanaven reobrir les terrasses; permetre aforaments del 30% en els locals; obrir fins al toc de queda i establir taules de fins a 6 comensals.

No obstant això, des de Sanitat no s’ha donat llum verda a totes les propostes. Les terrasses sí que podran obrir i les taules tindran permesa una ocupació de fins a sis persones, segons ha avançat Les Províncies. No obstant això, el tancament haurà de ser a les 20 hores pel que no hi haurà servei de sopars. Malgrat això, l’hostaleria podrà continuar oberta per a servei de recollida o enviament a domicili.

Malgrat disposar d’uns primers avanços, no serà fins al dijous, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental, quan es donen a conèixer les mesures que entraran en vigor el pròxim 2 de març per a regular la nova normalitat després de la tercera ona de la pandèmia.