La hostelería valenciana critica la desescalada del Consell y rechaza reabrir sólo con terrazas
Una terraza de la plaza de la Virgen durante la pandemia. / EUROPA PRESS

El full de ruta de la desescalada encara està sobre la taula del Consell. Hostalers valencians han rebutjat pactar una obertura parcial dels locals que només implique el funcionament de les terrasses des de dilluns que ve 1 de març.

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha criticat així la notícia que va eixir ahir a la llum en la qual es va avançar que la Generalitat permetria el funcionament de les terrasses.

No obstant això, la CEOH considera que això suposarà la fallida de més de 8.000 establiments sense espais a l’aire lliure. Per això, han reclamat al Consell una desescalada que permeta l’obertura dels locals interiors. Asseguren que existeixen “formes viables i fórmules” amb la qual “garantir la màxima seguretat” de clients i treballadors.

Els hostalers van enviar ahir un escrit al Consell amb la seua proposta de Pla de Desescalada. Entre les mesures sol·licitades es troba la reobertura de terrasses; l’obertura dels locals amb utilització d’eines tecnològiques perquè els espais tancats siguen segurs; una segona fase del Pla Resistir amb una dotació de 500 milions d’euros per al sector de l’hostaleria i l’oci; i campanyes de comunicació per a recuperar la confiança del públic després de mesos amb el focus dels contagis posat en els establiments hostalers.

MESA DE NEGOCIACIÓ D’OCI I HOSTALERIA

Aquest dimarts a les 16.30 hores tindrà lloc la segona taula de treball de l’oci i l’hostaleria per a pactar la desescalada. En ella estarà present la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno; la subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de la CEV, Salvador Navarro; el president de COHOSTUR, Manuel Espinar; el president de FOTUR, Víctor Pérez; i el president d’ASHOCAS, Álvaro Amores.

Tots ells negociaran com serà l’obertura a partir de l’1 de març. No obstant això, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va anunciar aquest dilluns que serà el dijous quan es reunisca la Mesa Interdepartamental per a analitzar les dades epidemiològiques i fixar el full de ruta de la desescalada.

MESA DE L’ESPORT

A més dels sectors de l’oci i l’hostaleria, l’àmbit esportiu també es juga molt en la desescalada. A les 12 hores ha arrancat la seua taula de negociació corresponent per a fixar les bases de la nova normalitat.

Aquesta reunió compta amb l’assistència de la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno; la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director general d’Esport, José Miquel Moya; la tècnica jurídica Direcció General Esport, Begoña Ros; el president de l’Associació de Federacions CONFEDECOM, Salvador Fabregat; el president de l’Associació de Gestors Esportius Professionals GEPACV, Miguel Ángel Nogueras; i el president del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física, José Luis Herreros.