La Comunitat Valenciana prepara el nuevo escenario de la desescalada
La plaza del Ayuntamiento de Valencia repleta de gente durante la III Semana del Urbanismo.

La Comunitat Valenciana arranca l’última setmana de les actuals restriccions. La bateria de mesures aprovades pel Consell per a la nova normalitat després de l’eliminació de l’estat d’alarma acaben aquest diumenge.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va donar suport a les propostes del Consell però marxant una data de caducitat: el 24 de maig. A partir de llavors, els valencians entraran en un nou escenari legal per a afrontar la pandèmia.

S’espera que durant els pròxims dies hi haja un nou anunci per part de la Generalitat. Encara que la majoria de compareixences per a comunicar les restriccions han sigut els dijous, l’última va tenir lloc en dissabte. No obstant això, de moment es desconeix quan es realitzarà la taula interdepartamental per a avaluar l’evolució de la pandèmia i les restriccions a aplicar.

FI DEL TOC DE QUEDA EN LA COMUNITAT?

Ara com ara, la Comunitat Valenciana continua sent de les autonomies més restrictives. Aquest és l’únic territori de la península amb toc de queda des que va acabar l’estat d’alarma. A pesar que el Consell va sol·licitar la seua prolongació fins a finals de maig, el TSJCV només ho va prorrogar 14 dies. Davant aquesta situació, podria succeir que els valencians entraren el dilluns en una nova etapa sense restricció de mobilitat nocturna.

De retirar-se el toc de queda, els bars i restaurants podrien beneficiar-se amb una ampliació horària. Actualment el seu horari de tancament està limitat a les 23.30 hores. No obstant això, autonomies com Castella-la Manxa o Astúries permeten obrir fins a passada la mitjanit (01.00 hores) malgrat comptar amb una incidència acumulada molt superior a la valenciana.

Avui dia, la Comunitat presenta una IA de 31,2 casos per cada 100.000 habitants. La xifra continua sent la més baixa i segueix allunyada de la mitjana nacional (162). No obstant això, encara falta per veure com evolucionaran les dades aquesta setmana després de l’obertura de restriccions derivada de la finalització de l’estat d’alarma.