La Comunitat Valenciana suma dos nuevos brotes de coronavirus
Ximo Puig en su última visita al Hospital La Fe de Valencia.

Els casos de coronavirus segueixen en augment en la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha detectat dos nous brots de contagis en les últimes hores. Els casos són molt similars i és que tots dos afecten dos famílies de quatre membres, una de Santa Pola i una altra de Borriana.

Aquests dos brots se sumen als ja anunciats les passades setmanes en Castelló, Rafelbunyol, Cullera, Burjassot, Llíria, València i Foios. Respecte al brot de l’empresa de Rafelbunyol, de les cinc proves serològiques que quedaven pendents, un és positiu actiu i els altres 4 corresponen a infeccions passades.

A més, en relació al brot familiar a Foios cal sumar 5 nous positius. Per això, hui dia el total de contagis ascendeix a 12 persones.

54 NOUS POSITIUS

Sanitat ha confirmat 54 casos nous des de l’última actualització. Són 12 a Castelló, 9 a Alacant i 33 a la província de València. Aquest més de mig centenar de contagis relatius a la fi de setmana i la primera part del dilluns, situa la xifra total en 11.801 persones. No obstant això, de tots ells queden actius 288 casos, la qual cosa suposa un 1,5% del total de positius.

Al mateix temps, cal sumar 99 altes pel que el total de curats ascendeix ja a 17.376 persones. Així, els hospitals valencians compten avui dia amb 62 persones ingressades, 7 d’ells en l’UCI.

Entre les dades positives es troba que la Comunitat Valenciana compleix sis dies consecutius sense registrar defuncions per coronavirus. D’aquesta manera, el total de víctimes mortals a causa del coronavirus continua en 1.476 persones.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ DE RESIDÈNCIES

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 6 centres: 1 a la província de Castelló, 0 en la d’Alacant i 5 en la de València. A més, es troben sota vigilància activa de control sanitari 2 residències de la província de València. No s’han registrat noves xifres de contagis ni entre residents ni entre professionals.