El món del cinema i la música s’està mobilitzant per a fer més amena aquesta quarentena des de casa. Ja han sigut molts els artistes que han fet concerts o festivals en el seu sofà a través de xarxes socials. Ara és el torn dels i les cineastes.

L’Acadèmia de Cinema, al costat de la seua fundació, ha promogut trobades virtuals amb els intèrprets i directors més reconeguts del país. Així, qualsevol persona podrà xarrar amb personalitats com Álex de l’Església o Alejandro Amenábar via xarxes socials. Sota el lema #NuestroCineNosUne, la iniciativa té l’objectiu de acostar més el cinema espanyol a la ciutadania, que passa la quarentena a casa.

El mes d’abril s’estrena amb dues personalitats fortes. Aquest dimecres 1, a les 19.00 hores, és el dia de Inma Cuesta. L’actriu valenciana respondrà a les preguntes dels seguidors de l’Acadèmia. La trobada se centrarà en la pel·lícula La núvia, de Paula Ortiz, guardonada amb dos Premis Goya -direcció de fotografia i actriu de repartiment-. El film protagonitzat per Cuesta ja està disponible en Filmin gratuïtament fins al dimecres.

El segon convidat d’aquesta setmana és Alejandro Amenábar. La cita serà aquest divendres a les 19.00 hores, que tindrà com a eix la pel·lícula amb més Goyas de la història: Mar Endins. Basada en la història de Ramón Sampedro, la quarta cinta del director xilè va aconseguir catorze Premis Goya i es va portar l’Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa. Protagonitzada per Javier Bardem, ja està disponible en Flixolé.

#NuestroCineNosUne

Aquesta idea per a suportar la quarentena ha sigut possible gràcies a la col·laboració de les plataformes Flixolé, Filmin i l’agència de publicitat FCB&FiRe. Aquestes trobades virtuals substitueixen als que normalment organitza l’Acadèmia de Cinema en la seua seu. Com han afirmat, la iniciativa “ens permet connectar amb els qui moltes vegades ens semblen llunyans”.

Les xarrades van començar la setmana passada i van tenir com a primer convidat a Álex de l’Església. A través del compte d’Instagram de l’acadèmia, el públic i el director basc van comentar una de les seues pel·lícules de més èxit: El dia de la bèstia. Però no ha sigut l’únic. Isabel Coixet o Paco León també s’han passat pel compte de l’Acadèmia per a respondre a les preguntes del públic.

Encara es desconeixen els convidats de les pròximes trobades. No obstant això, mitjançant xarxes socials es comunicaran amb antelació. Per a participar, simplement cal enviar comentaris i/o preguntes amb l’etiqueta #NuestroCineNosUne en Twitter. Després, n’hi ha prou amb connectar amb el directe d’Instagram de l’Acadèmia de Cinema.