OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Després de l’èxit aconseguit el passat nadal a Madrid amb 185.000 espectadors, comença la gira nacional de “Circlassica”, el nou espectacle dels productors del “Circo Mágico” es podrà veure en el Teatro Olympia de València del 21 al 24 de novembre.

De la mà d’Emilio Aragón, Productores de Sonrisas ha volgut retre homenatge amb “Circlassica” al 250 aniversari del circ modern i a tots eixos artistes que un dia es van atrevir a somiar, desafiant a Newton i les seues lleis, convertint l’impossible en possible, emocionant, i en definitiva, fent felices als altres.

“Circlassica” ens trasllada al cor del circ i al màgic món de Nim i Margot. Nim, un jove pallasso bonachón i ingenu, al qual li agrada pintar, somia i sospira pel cor de Margot, la ballarina, i farà tot per enamorar a la seua estimada. Personatges inspirats en dos artistes referents del circ, Gabriel Aragó (Espanya 1830-1915), més conegut com a Cogombre o El Gran Cogombre, creador de l’escola dels pallassos musicals i Virgínia Foureaux (Suècia, c.1850-1930) “ecuyere” o acròbata eqüestre; junts van iniciar, la més famosa dinastia de pallassos espanyols: la popular Família Aragón.

Emilio Aragó, un dels professionals més reconeguts en el panorama artístic i de la comunicació audiovisual a Espanya, és el director artístic de Circlassica. Dirigeix a 30 artistes arribats de diferents parts del món, sota una impressionant posada en escena, on el talent dels artistes i la qualitat del muntatge donen com a resultat un alt nivell d’originalitat, bellesa i elegància.

Els creadors del disseny de vestuari de Circlassica s’han inspirat en els vestits de circ clàssic, cercant de cada disciplina circense el “vestit icònic”, eixe que tots tenim al cap, usant en la confecció tècniques de sastrería clàssica i reproduint-lo el més fidel possible perquè no perdera l’essència, però sempre adaptant-ho als nous tipus de teixits actuals, més còmodes i fàcils per a treballar.

L’atrezzo i els complements decoratius clàssics del vestuari han sigut treballats i cures al detall. Elements com a galons daurats, alamares, botons vintage, etc, han sigut difícils d’aconseguir, havent de recórrer en alguna ocasió a antiquaris.

L’escenografia de Circlassica ha sigut inspirada en els antics chapitós de circ predominant entre els seus colors, el roig i el blanc. Durant l’espectacle, l’espectador descobrirà la història del circ en imatges projectades.