cine

Arriba l’hora d’asseure’s, prendre alguna cosa i veure a l’aire lliure aquestes cintes fetes a València, que van passar fugaçment -o ni tan sols ho van fer- per les grans pantalles de les sales de cinema.

Per quart any torna Cinema de la Terreta, un projecte que busca impulsar i promocionar la producció cinematogràfica valenciana recent, acostant-la de manera gratuïta i en un lloc cèntric a l’audiència.

Aquesta edició, que se celebrarà entre el 24 de maig i el 14 de juny, es duu a terme gràcies a la col·laboració de Rivendel Resta-bar, la Biblioteca Pública de València, l’Associació cultural Athikus i el Institut Valencià de Cultura, i amb el patrocini de Cervesa Tyris.

La programació comença el divendres 17 amb la comèdia M’ esperaràs? (2017) dirigida per Carles Alberola. La història conta els enredosd’un professor valencià de mitjana edat i les seves dos millors amics quan planifiquen una cita a cegues per al primer.
cinema terreta

El divendres 24 de maig toca el torn del documental dirigit per Eva Vizcarra i Rafa Casañ. “Josep Renau, el arte en peligro” (2017), nominat a 9 premis Goya. La cinta recull importants testimoniatges sobre la vida i obra d’aquest multifacético artista valencià, figura crucial en la introducció de les avantguardes artístiques a Espanya.

La nit del 31 de maig es projectarà “El desenterrieo” (2018), una aposta pel cinema noiramb sabor localista. En la seva òpera primera, Nacho Ruipérez compte com la sobtada aparició d’una dona albanesa en un poble de Llevant provoca que Jordi decideixi investigar el passat del seu pare Pau (Leonardo Sbaraglia), desaparegut fa 20 anys.

El 7 de juny es podrà veure “Experimento Stuka”(2018), controvertit llargmetratge documental dirigit per José Andreu i Rafa Molés. La pel·lícula se centra en revelar l’ocorregut al “Guernica de Castelló” a la fi de 1938, quan un bombardeig de diversos dies va destruir els municipis d’Albocàsser, Benassal, Vilar de Canes i Ares del Maestrat.

Per a tancar el cicle, el divendres 14 de juny es projectarà Formentera Lady (2018), primer llargmetratge de l’alcoià Pau Durà. Protagonitzada per José Sacristán, la pel·lícula aborda la trobada entre Samuel, un vell hippieque viu amb el posat, i el seu nét de deu anys, qui sobtadament queda a la seva cura.

Totes les sessions comencen a les 21.30 hores amb la presentació de Santiago Barrachina acompanyat per part de l’equip o direcció de cada producció abans de donar inici a la projecció a les 22.00 hores.

En edicions anteriors, Cinema de la Terreta ha projectat pel·lícules com “L’Innocent”, “Les que faltaven” i “Faltes Lleus”.