CORONAVIRUS | La cepa india entra en la ciudad de Valencia
Skiathos I

Sanitat Exterior ha confirmat els primers contagis de coronavirus amb el cep indi a la ciutat de València. De moment són set persones les que han donat positiu en aquesta variant de la COVID-19.

Els contagiats són els tripulants d’un dels dos vaixells aïllats en el Port de València des del passat 1 de maig. Es tracta de l’embarcació Skiathos perquè els 9 malalts del vaixell Maesrk Utah estan infectats amb el cep britànic.

Segons ha publicat EFE, des de la Delegació del Govern han precisat que el conèixer el cep no suposa un canvi de tractament en els pacients pel que es manté el mateix protocol. Ara hauran d’esperar altres tres dies al fet que cap una altra persona dels vaixells desenvolupe símptomes. En aquest cas, Sanitat Exterior procedirà a la desinfecció total de les embarcacions per a eliminar qualsevol rastre del virus.

La tripulació de les navilieres Marfret i Maersk romanen en quarentena dins dels vaixells. Les excepcions són dos empleats que es troben hospitalitzats. Pel que sembla van presentar episodis de febre i van ser traslladats a centres hospitalaris de València. De moment evolucionen favorablement.

Ja han passat dos setmanes des que els vaixells van entrar en el Port de València. A la seua arribada van comunicar que alguns dels mariners tenien símptomes compatibles amb el coronavirus pel que es va activar el protocol COVID. Encara que inicialment eren 13 persones infectades (7 en el Skiathos i 6 en el Maersk), finalment el brot ha augmentat a 16 contagis. Els tres nous infectats han sigut els de l’embarcació Maersk, és a dir, els que presenten el cep britànic.