Cuatro nuevos casos de coronavirus

La Conselleria de Sanitat es troba investigant un cas de coronavirus que podria venir de la variant índia. La contagiada és una dona que hauria sigut contagiada per la seua germana ja que aquesta havia estat recentment a l’Índia.

La infectada va començar a desenvolupar símptomes compatibles amb la COVID-19 i va acudir al servei d’Urgències de l’Hospital General de València on s’està portant el cas. La pacient s’ha quedat hospitalitzada i es troba aïllada d’altres malalts.

Sanitat ha activat el protocol pertinent per a determinar si hi ha vinculació al cep asiàtic. A més, la germana de la ingressada ha sigut aïllada de moment.

Pel que se sap d’aquest cep, sembla que és més contagiosa encara que no més perillosa. La Organització Mundial de la Salut (OMS) l’ha qualificada com una “variant d’interès” i s’ha descartat la categorització de “variant preocupant”. El que sí que preocuparia és que podria ser resistent a algunes vacunes i tractaments contra el coronavirus.

EL CEP ÍNDIA ENCÉN LES ALARMES A EUROPA

La variant índia del coronavirus ja està present en 17 països segons l’OMS. El cep B.1.617 ha sigut localitzada en Regne Unit, els Estats Units, Singapur, Bèlgica, Itàlia, Grècia i Suïssa, entre altres. De confirmar-se el cas de l’Hospital General, València seria la primera ciutat espanyola amb aquesta variant de la COVID-19.

A Itàlia han alçat les alarmes per aquesta nova variant que podria fer créixer els contagis. De fet, el país es troba en un moment clau de la pandèmia amb una mitjana de 3.000 morts al dia. Davant la situació de descontrol, ja han prohibit l’arribada de viatgers procedents de l’Índia.

A Espanya no s’ha pogut prohibir l’entrada d’aquests vols ja que no hi ha connexió directa amb el país asiàtic. La mesura que s’ha posat és establir un període de quarentena per als viatgers que van iniciar el seu viatge allí. A més, l’Ambaixada d’Espanya a l’Índia ha fet una crida als espanyols que es troben al país per a tornar a la seua casa al més prompte possible.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ja va declarar a l’inici d’aquesta setmana que no consten evidències que el nou cep del coronavirus siga més contagiosa o greu. Malgrat això, a Europa s’han encès les alarmes per a evitar un empitjorament de la pandèmia.