El Puerto de Valencia confina dos buques que podrían llevar la cepa india
oznorDL

La Autoritat Portuària de València ha confinat a la tripulació de dos vaixells per 13 possibles casos de coronavirus. Els portacontenedores procedents d’Algesires i Barcelona han atracat en els molls de creuers 2 i 3 del Port a l’espera de tenir els resultats de Sanitat.

Segons informa el diari Las Provincias, la Conselleria està analitzant si la tripulants podrien ser portadors del cep indi. De confirmar-se, serien els primers casos de València. El sospitós de l’Hospital General ha quedat descartat confirmant-se que era un contagi de la variant britànica.

Els vaixells confinats són el ‘Maersk UTAH’ i el ‘Skiathos I’. El primer cobreix la ruta Índia-Mediterrani mentre el segon realitza la ruta Carib-Mediterrani. Tots dos van arribar al Port de València el dia 1 de maig. Els dos van comunicar que en les seues tripulacions hi havia mariners amb símptomes del COVID-19: sis en ‘Maersk’ i set en ‘Skiathos’.

El vaixell ‘Skiathos I’ atracat en el Port. / APV

Des de l’APV els van oferir atracar en aigües segures interiors i apartades de l’activitat comercial. Tant Sanitat Exterior com les pròpies navilieres van acceptar l’oferiment amb l’objectiu d’atendre amb major facilitat a les persones infectades. A més, amb aquesta actuació es garanteix un millor compliment de la quarentena requerida en aquests casos.

Sanitat Exterior, Autoritat Portuària i els capitans dels vaixells estan actuant segons les instruccions. Entre elles destaca el aïllament dels contactes estrets que han mantingut els tripulants en les seues respectives embarcacions. Fins al moment, cap mariner ha requerit baixar a terra per a ser atès en hospitals valencians.