Valencia podría vivir una etapa intermedia de desescalada antes de alcanzar la Fase 2
Un vehículo de la Policía Local de Valencia patrulla en el paseo de la Malvarrosa. / FOTO: Biel Aliño (EFE)

Els brots de coronavirus detectats en la Comunitat Valenciana continuen sumant casos. La Conselleria de Sanitat ha anunciat el increment dels positius dels dos últims brots anunciats: el de Gandia i Peníscola.

En el cas del municipi valencià s’han notificat 7 casos nous pel que ja hi ha 77 persones infectades. En la localitat castellonenca la pujada és una mica major i són 9 contagiats més encara que la xifra global és inferior amb 20 afectats. A més, en el cas de Peníscola s’ha declarat que hi havia implicades persones de diverses províncies.

Salut Pública ja ha obtingut els primers resultats de l’estudi de contactes realitzat. Després d’això es procedirà a realitzar proves PCR a totes les persones que van acudir a la discoteca on es va detectar el focus els dies 11, 12 i 13 de juliol. Aquestes proves tindran lloc entre hui i demà en l’edifici de serveis socials, a l’Esplanada del Port. Sanitat ha declarat que hauran d’acudir totes les persones que van passar per la discoteca en les dates assenyalades per a prevenir i descartar possibles casos de COVID-19.

MÉS DE 400 CASOS ACTIUS EN LA COMUNITAT VALENCIANA

D’altra banda, Sanitat ha confirmat 171 casos nous des de l’actualització del divendres. Aquesta xifra suposa un creixement molt significatiu del número de contagiats. Si el divendres la Comunitat comptava amb 303 casos actius, avui dia són 442 persones les afectades de coronavirus.

Dels nous positius són 17 a la província de Castelló, 44 en la d’Alacant, 104 en la de València i 6 casos no assignats. Tots ells sumen un total de 12.112 persones des de l’origen de la pandèmia quedant actius el 2,25% de positius.

A més, els hospitals valencians tenen actualment a 59 persones ingressades, 6 d’elles en l’UCI. Per contra, la Comunitat ha registrat 98 noves altes a pacients amb coronavirus. Per això, el total de pacients curats ascendeix ja a 17.734 persones.

Respecte al número de morts cal comptabilitzar una nova víctima després de més de 10 dies sense defuncions. Així, són ja 1.477 persones les que han perdut la vida a causa del coronavirus en la Comunitat Valenciana.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ EN RESIDÈNCIES

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny. Ja són 25 dies seguits sense defuncions per coronavirus en aquests espais. No obstant això, continuen havent-hi casos de coronavirus i s’ha detectat un nou positiu entre residents i un entre treballadors. Per això, en aquests moments hi ha algun cas positiu en 1 centre de Castelló i 6 de València.