El brote de Gandia se dispara durante el fin de semana
La Policía Local de Gandia en el paseo de la playa. / Foto: Álex Oltra.

El brot més important de la Comunitat Valenciana segueix en augment segons l’última confirmació de la Conselleria de SanitatLa localitat de Gandia compta ja amb 70 casos de coronavirus, 19 més que el divendres.

Va ser el passat 4 de juliol quan van saltar les alertes en el municipi valencià i Salut Pública va detectar el brot. Fuentes de Sanitat han assenyalat que el nombre de positius és conseqüència del desplaçament de població. A més, a això se suma que hi ha un major contacte entre les persones de 20 a 40 anys i és que el brot està relacionat amb l’oci nocturn.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va visitar el diumenge el Centre de Salut Pública de Gandia. Allí Barceló va mantenir una reunió amb l’equip de Salut Pública amb l’objectiu de “fer una valoració de les mesures” que afecten especialment l’oci nocturn de Gandia”.

REDUCCIÓ DELS AFORAMENTS

Com es va anunciar el dissabte en roda de premsa, Sanitat ha decretat el tancament de l’oci nocturn en la localitat. Per això, la consellera va agrair ahir el suport de l’Ajuntament de Gandia davant aquesta decisió.

Les mesures han de ser contundents per a la lluita contra el virus. No podem deixar de prendre aquest tipus de decisions per a protegir la salut de tota la ciutadania”, va assenyalar la consellera.

Barceló va recordar que l’aforament permès en els locals d’oci nocturn es troba en un terç per a consum a l’interior del local. A més, en aquells locals que disposen de terrasses a l’aire lliure, l’aforament és fins al 75% de les taules permeses, sempre que es puga assegurar el distanciament establit.