cine

Dimarts que ve 1 d’octubre a les 18.30 hores tindrà lloc en Nuevo Centro la inauguració de l’exposició “111 CARTELLS DE CINEMA ESPAÑOL” una selecció de cartells realitzada per Alfredo Solaz Albert. El principal objectiu de la mostra és donar a conèixer l’evolució de la il·lustració gràfica, des de l’any 1929 amb la pel·lícula ‘Un perro andaluz’ i dirigida per Luis Buñuel, fins a l’any 2018 amb el film ‘Todos lo saben’ d’Asghar Farhadi. Si bé no són cartells originals, tenen un gran valor artístic, perquè el pinzell de Vicente Lorenzo ha permès transmetre a través de la seua interpretació i particular factura, il·lustracions que van omplir els cinemes durant el segle XX i XXI.

Resultado de imagen de lo imposibleArtistes de la talla de Josep Renau, Jano, Macario Gómez Quibus, entre altres, van desenvolupar creacions que van impactar a l’espectador. Van aconseguir erigir símbols culturals que van fer front a circumstàncies històriques i que van comportar en certs moments a la fèrria censura.

La importància del cartell de cinema va ser en auge, punt, que van tenir necessitat de crear el fullet de mà, molt més manejable per a una societat que en certa forma, aconseguia fugir de la realitat més pròxima.

Marisol, Sara Montiel, Lina Morgan, José Isbert, Alfredo Landa, Penélope Cruz, Maribel Verdú, Jorge Sanz, Belén Rueda, són només alguns actors i actrius que apareixen entre escenes que representen fidelment el seu gènere i el vertader caràcter del film. Alguns d’aquests cartells van formar part de l’imaginari infantil, van compartir les vides d’adolescents i van acompanyar la seua maduresa. Imatges que van quedar gravades més enllà de la pel·lícula en si.

L’exposició podrà visitar-se fins al 20 d’octubre en la plaça interior de Nuevo Centro de dilluns a dissabte de 10.00 a 22.00 hores i els diumenges i festius d’11.00 a 21.00 hores, excepte del 9 d’octubre que el centre comercial estarà tancat.