carril
Segregación carril EMT en el giro de Germanies a Russafa.

Al llarg del matí d’este dimecres el servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València ha procedit a la segregació del carril EMT-Taxi de Germanies cap al carrer Russafa per a garantir l’exclusivitat i agilitat de circulació al transport públic, així com per a tractar d’evitar els problemes d’inseguretat que generen les persones infractores que incomplixen la senyalització existent.

Esta segregació s’ha realitzat mitjançant elements separadors reflectors adherits al sòl i mitjançant fites, igual que les realitzades fins ara a la ciutat. Totes elles s’han dut a terme atenent les reclamacions realitzades en la Mesa de Mobilitat Sostenible per a perseguir i dificultar les infraccions en el carril EMT-Taxi, causa principal de la deterioració de les freqüències del transport col·lectiu i origen també de l’entorpiment de la fluïdesa del trànsit en general.

Operaris treballant en la segregació del carril EMT.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic de l’Ajuntament de València va reordenar el passat 26 d’agost l’encreuament de les grans vies Germanies i Marqués del Túria amb el carrer Russafa amb l’objectiu de millorar els itineraris del transport públic, per als vianants i ciclistes en este nexe tan concorregut del centre de València.

En concret es van executar els treballs de senyalització per a indicar la prohibició de gir cap al carrer Russafa des del pas inferior de Germanies -exceptuant autobusos de l’EMT i taxis—, gir que pot realitzar-se metres després mitjançant canvis de sentit en el bulevard.