La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha comparegut este matí per a aclarir les suposades “irregularitats” del màster que va cursar en la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid l’any 2010/11, segons la publicació d’eldiario.es.

Montón ha rebutjat dimitir perquè “sí va fer el màster de la URJC” però “no he comès cap irregularitat i en tot moment vaig seguir les indicacions que em van donar des d’un màster acreditat i oficial”. “Tots i cadascun d’aquests passos estan acreditats. Fa 8 anys que va passar i em suposa un gran esforç recuperar els detalls d’eixe llavors”.

A més, per a aclarir la seua falta d’assistència ha llegit un email en el que s’explicava que les classes podien seguir-se a distància i ha desmentit la seua tardana incorporació ja que segons assegura la seua admissió es va produir el 30 de setembre de 2010, “el mateix mes que arranca el màster”.

“Tinc el títol, tinc el certificat, tinc el treball final i més de 30 correus que demostren que he cursat el master”, ha assegurat abans de finalitzar la compareixença en la que ha declarat que el màster ho va cursar “en un moment de la meua vida en el qual em va suposar un esforç perquè estava embarassada. No tots som iguals”.

Les “irregularitats” de la Universidad Rey Juan Carlos

Segons la informació publicada pel diari digital, l’exconsellera valenciana va cursar el Máster en Estudios Interdisciplinarios de Genere en la seua època com a diputada socialista. Pel que sembla, va superar amb nota la meitat de les assignatures sense assistir a classe ni relacionar-se amb els professors, es va incorporar al curs quatre mesos tarde i va pagar la matrícula tres mesos després del termini oficial.

L’època d’aquests estudis de Montón va coincidir amb la direcció d’Enrique Álvarez Conde en l’Institut Universitari, actualment imputat pels casos dels màsters de Cristina Cifuentes i Pablo Casado. La número dos del màster era Laura Nuño, qui hui anava a declarar com imputada del cas de Cifuentes i que a la seua eixida dels jutjats de Plaza Castilla ha assegurat davant la premsa que no es va donar cap tracte a favor a Montón en afirmar que no va haver-hi “cap irregularitat” tal com demostra “un treball fi de màster” que ja va ensenyar la pròpia ministra.

Podemos demanarà la dimissió i Casado no farà “el que van fer amb mi”

El secretari d’Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha advertit a través de Twitter que el partit no dubtarà a demanar la dimissió de Carmen Montón “si no buida tots els dubtes respecte d’haver rebut un tracte de favor”. A més, Echenique ha destacat que “la recerca d’eldiario.es és rigorosa i molt detallada” al que ha afegit que les irregularitats en el màster “són molt nombroses i preocupants”.

Per part del Partit Popular les reaccions tampoc han tardat a arribar. El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que no va a fer el mateix “que van fer amb mi”. Així de contundent ha respost a Ana Rosa Quintana (Telecinco) durant l’entrevista emesa este matí en assenyalar que confia en l’explicació de Montón i afirmar que “este és un Estat de dret, i abans que demostrar la innocència d’algú cal demostrar la seua culpabilitat”.

La sotssecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, també ha ressaltat durant un desdejuni informatiu que la ministra hauria de fer el mateix que Pablo Casado i aportar davant els mitjans tota la documentació que tinga sobre el màster.

A més, Levy ha recalcat que des del seu partit no entraran en la “cacera” que van fer els socialistes amb Casado i ha recordat que l’actual líder dels populars va comparèixer durant 120 minuts davant més de 60 periodistes per a demostrar la regularitat dels seus estudis cursats.