Lucia Navarro Salvador i Carla Rodríguez Ramos seran les encarregades d’interpretar el Cant de la Carxofa d’Alaquàs en honor a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort, els pròxims 8 i 9 de setembre respectivament.

El passat 2 de setembre, el claustre del Castell d´Alaquàs va acollir l’acte on el públic assistent va ser l’encarregat de triar entre les 6 veus finalistes, els dos “angelets” que interpretaran enguany el Cant els dies 8 i 9 de setembre.

L’acte va comptar amb un nombrós públic a més de la presència de l‘Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, regidors i regidores, els representants dels col·lectius organitzadors, la Unió Musical d’Alaquàs, l’Associació d’Amics i Amigues del Cant de la Carxofa i la Confraria de la Mare de Déu de l’Olivar.

Va assistir a la cita també el President de la Diputació Toni Gaspar, representants del Consell Valencià de Cultura, Societats Musical de la Comunitat Valenciana, Cor de la Generalitat Valenciana, Associació Amics de la Carxofa de Castellar Oliveral, l’Associació Verge de Carme de València, l’alcalde de l’Ajuntament d’Aldaia, representants de la Universitat i del món de la cultura.

Toni Gaspar junt a l´ alcalde d´ Alaquàs i les xiquetes el.legides

Durant la presentació de l’acte es va posar en relleu que el Cant de la Carxofa és un gran senyal d’identitat d’Alaquàs pel que s’ha de continuar treballant perquè siga declarada també Bé d’Interès Cultural Immaterial i Bé de Rellevància local.

Entre els agraïments, es va destacar el treball realitzat per Enrique Parreño, director de la Jove Orquestra de la UMA, que va posar la nota musical a la vetlada. També la tasca de la directora i preparadora dels àngels Ruth Martínez. Enguany amb la participació de 25 xiquets i xiquetes optant a ser triats per a interpretar el cant. Es va reconèixer també al professorat de música i als membres del tribunal que han dut a terme la preselecció tècnica.

Per segon any consecutiu es va realitzar el lliurament de la «Carxofa d’Honor 2019» que en aquesta ocasió va recaure en la Unió Musical d’Alaquàs i va ser arreplegat pel director Toni Monzó.

La cita amb el Cant de la Carxofa serà avui i demà, quan es rendiran honors a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort.