El sacerdot diocesà Sebastián Alós Latorre va rebre el passat 7 d’octubre el Premi Castell d´Alaquás. Alós ha rebut aquesta distinció per “haver tingut la seua casa oberta per a totes les persones que ho necessitaven, compartint tot el que tenia amb els més necessitats.”

Càritas parroquials d’Alaquàs van ser les encarregades de proposar el premi al sacerdot, elogiant així la seua “vida lliurada pels altres, humil i senzilla, generosa, compromesa, reivindicativa i conciliadora.” D’aquesta manera, l’alcalde del municipi, Toni Saura, li va anunciar el premi el passat 28 de setembre i el lliurament del mateix va tenir lloc al Castell d’Alaquàs.

En l’edició d’enguany ha sigut també distingida l’Associació Cultural “Mare de Déu de l ´Olivar”- Certamen de Poemes en la categoria d’Art. Aquesta distinció, que compleix enguany la seua 8a edició, té com a objectiu reconèixer el treball i esforç de la ciutadania en l’art, la ciència i les humanitats.

El sacerdot Sebastián Alós va rebre l’ordenació sacerdotal en 1973 i, entre altres càrrecs, ha sigut delegat episcopal de Càritas Diocesana i delegat diocesà de Pastoral Social i del Treball. A més, la conselleria d’Immigració i Ciutadania li va concedir l’any 2008 el guardó de ‘Participació Ciutadana’. També, ha sigut rector en diverses parròquies de la diòcesi de València i president de la comissió diocesana d’Espiritualitat de l’Arquebisbat.