Alaquàs va celebrar el Lliurament dels Premis de les Falles 2020 en un acte atípic amb el qual Junta Local Fallera ha finalitzat l’actual exercici faller. L’esdeveniment va estar presidit per les Falleres Majors d’Alaquàs, Judith Díaz Gomáriz i Sara Morcillo Torralba, acompanyades de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el Regidor de Falles, Álex Ramos.

En l’acte, celebrat amb totes les mesures de seguretat obligatòries, es van lliurar els premis a les diferents categories dels concursos i actes que, malgrat no celebrar-se les festes falleres, sí que es van poder celebrar abans de decretar-se l’estat d’alarma. Per això, a ell només van poder acudir les falleres majors i presidències de cada comissió fallera. No obstant això, Totes les persones interessades van poder seguir l’acte online a través del canal oficial de Facebook de l’Ajuntament d’Alaquàs i del canal d´Instragram de Junta Local Fallera.

L’event es va iniciar amb el lliurament del premi al Concurs d’Activitat Esportiva i Activitat Fallera que enguany han recaigut en la falla Camí Vell de Torrent. Quant al Concurs de Llibrets de Falles, el primer premi ha sigut per a Avinguda el Genovés, el segon per a Plaça Buenos Aires i el tercer per a Camí Vell de Torrent. En Quant a la Cavalcada Infantil, el primer premi li ho ha portat la falla Cervantes. El premi a la millor comparsa ha sigut per a la falla Vicent Andrés Estellés i els millors representants infantils han sigut els d’Avinguda el Genovés. Pel que respecta a la Cavalcada Major, el primer premi ha recaigut en la falla Avinguda el Genovés, la millor comparsa ha sigut també per a la falla Avinguda el Genovés i els millors representants els de la falla Vicent Andrés Estellés. En la categoria de ninots indultats, el millor infantil ha sigut el de la falla Avinguda Miguel Hernández i el millor ninot indultat major el de la comissió Avinguda el Genovés.

Toni Saura va felicitar a tot el col·lectiu faller per l’esforç realitzat i els va animar a mantenir l’esperit faller en els nostres cors i en els nostres anhels. “No sabem com evolucionarà la pandèmia però farem els actes que puguem complint les mesures necessàries. Per tant, vull fer un cant a l’esperança, no perdem la il·lusió de treballar per unes falles 2021”, comentava Saura.

Aquest acte atípic ha reflectit una vegada més la responsabilitat i el compromís del món faller d’Alaquàs que ha demostrat estar a l’altura de circumstàncies com aquestes, continuant amb la celebració d’aquest tipus d’actes però respectant totes les mesures. Es tanca així un exercici faller marcat per les màscares i les distàncies però en el qual ha quedat molt palesa de nou l’agermanament i la bona relació entre totes les comissions falleres.