La canícula entra en Valencia y sube las temperaturas
El termómetro de la plaza del Ayuntamiento de Valencia en plena ola de calor.

La província de València està vivint l’estiu més càlid des que hi ha registres. Així i tot, hui hi haurà una lleugera treva perquè no es preveu una excessiva calor. No obstant això, aquesta situació canviarà el cap de setmana ja que tornaran les altes temperatures. Els valencians veuran com els seus termòmetres arribaran a marcar més de 40 graus, sobretot en les zones de l’interior.

El divendres donarà principi la nova onada de calor a la província. S’aconseguiran valors significativament alts a l’interior i el prelitoral de València arribant als 39-40° en la meitat sud. Les zones del litoral es mantindran en 33 graus encara que algunes localitats com Gandia arribaran fins als 37º. En canvi, les mínimes no patiran excessives alteracions i es mantindran en 22º en la costa i en 19º a l’interior.

Davant les altes temperatures del divendres, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) reactivarà l’alerta groga. Aquesta vegada serà des de les 13.00 hores fins a les 20.00 hores en el litoral sud i interior de València.

El TEMPS DEL CAP DE SETMANA A VALÈNCIA

El dissabte la dura calor donarà una mica de descans als valencians. Les màximes en el litoral patiran un descens. En el cas de València, els termòmetres marcaran els 31 graus i a Gandia 34º. A l’interior serà on més notaran la calor arribant als 37 graus.

Les temperatures mínimes continuaran deixant nits tropicals amb 24 graus a València. No obstant això, l’interior podrà gaudir de nits més fresques amb 19 graus.

El diumenge serà la jornada més càlida de la setmana amb temperatures de 42 graus en zones de l’interior com Ontinyent. Les localitats de la costa també patiran un dia calorós arribant als 38º a Gandia i 34º a València.