Aviso rojo y hasta 47 grados: así es la ola de calor que abrasa la Península
Una madre le echa agua a su hijo, por la cabeza, en la fuente de la plaza Virgen de los Reyes en el primer día de la segunda ola de calor, a 7 de julio de 2022 en Sevilla (Andalucía, España) - Joaquin Corchero - Europa Press

La calor continua sent el major tema de conversa entre els espanyols. Les elevades temperatures i les nits tropicals estan fent que aquests mesos d’estiu no els anem a oblidar. Encara que sembla que hem deixat arrere l’onada de calor de la setmana passada, els termòmetres han patit lleus descensos aquests dies.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha explicat el que suposa aquesta calor en la Comunitat Valenciana: “Tenint en compte les temperatures que s’han aconseguit entre juny i juliol, es pot considerar l’estiu més càlid des que hi ha registres. No hi ha precedents d’una meitat d’estiu tan càlida com la d’aquest 2022″.

Els experts calculen que la temperatura mitjana d’aquests primers 47 dies de l’estiu climàtic supera en 0,4° la del mateix període del “històric” estiu de 2003, aquest últim es classificaria com el segon més càlid des de 1950.

TEMPERATURES D’AQUESTA SETMANA A VALÈNCIA

Aquest dimarts 19 de juliol, els termòmetres patiran un ascens fins a aconseguir els 40° a l’interior sud de València. En canvi, les zones de costa estaran entre els 36 i 38 graus. Quant a les mínimes, rondaran els 22 graus en el litoral i 19è a l’interior.

Cara a les pròximes jornades, sembla que el temps donarà una mica de treva tant el dimecres com el dijous. Malgrat el descens, els termòmetres encara estaran per damunt de la mitjana normal en aquestes dates.

De cara al cap de setmana, tornarà la calor. A més, Aemet espera que s’estenga als dies restants perquè les previsions són continuar amb aquestes temperatures el que queda de mes.

Malgrat les temperatures, la calor anirà acompanyat de brises i vent de llevant. Serà un aire d’origen marítim, encara que com informa Aemet aquest serà “molt càlid”. “És rar que amb brises i vent de llevant se superen els 34-35 °C en el litoral com ha ocorregut aquest cap de setmana i com probablement ocorrerà el pròxim”, han avançat.