Imagen del simulacro de Selectividad para comprobar la efectividad de las medidas de seguridad.
Imagen del simulacro de Selectividad para comprobar la efectividad de las medidas de seguridad.

Hui comencen les proves de Selectivitat en la Comunitat Valenciana. Per al seu correcte desenvolupament, la Conselleria d’Innovació i Universitats ha posat en marxa un protocol de seguretat contra la pandèmia. L’objectiu és protegir la salut i seguretat de l’alumnat que es presenta als exàmens.

La consellera d’Innovació, Carolina Pascual, ha destacat que la Generalitat “ha posat en marxa un dispositiu sense precedents”. Amb ell se cerca que els estudiants puguen examinar-se “amb confiança i seguretat”.

Les proves es realitzaran els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol. A diferència d’anys anteriors en els quals es realitzaven en seus universitàries, aquest curs cada alumne s’examinarà en el seu centre d’estudis. Hi haurà un total de 470 centres de Batxillerat que acolliran  als quasi 24.000 alumnes que acudiran aquests dies a examinar-se.

L’ÚS DE MÀSCARES I TARGETES DE COLORS IDENTIFICADORES

La Generalitat ha elaborat un vídeo resumint les mesures de seguretat i explicant el funcionament de les proves. Entre elles destaca el evitar aglomeracions, mantenir la distància de seguretat o arribar 45 minuts abans d’iniciar les proves.

A més, l’ús de màscares serà obligatori encara que els alumnes podran retirar-li-les per a desenvolupar els exàmens. No obstant això, si necessiten realitzar preguntes hauran de tornar a posar-li-les. Per a això, la Generalitat ha preparat un subministrament de 33.545 màscares. Això es completarà amb al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohólico.

El vídeo també explica que totes les persones que participen aniran identificades amb targetes de colors. Els membres del tribunal portarà una targeta verda, les coordinadores de centre roig, els vigilants groga i el personal taronja. L’alumnat anirà identificat amb el color blau.

AUGMENT DE MATRÍCULES

Aquest curs s’ha produït un augment significatiu respecte al curs anterior dels alumnes matriculats en Selectivitat. Al voltant de 3.700 estudiants més s’examinaran en les proves del mes juliol, la qual cosa representa un 18,4% més que en 2019 i eleva la xifra de presentats en 2020 a 23.979 estudiants.