Foment eliminarà els peatges de l’AP-7, autopista que connecta l’arc mediterrani d’Alacant a Tarragona, tal com ha anunciat el diari El País en una entrevista al ministre valencià José Luis Ábalos.

“Hem decidit que s’allibere de peatge”, assenyala Ábalos abans d’anunciar que a més de l’AP-7 la mesura també s’aplicarà a dos autopistes més: AP-1 entre Burgos i Armiñón i AP-4 entre Sevilla i Cadis. Amb esta eliminació dels peatges s’alliberaran 468 quilòmetres de carretera encara que no serà efectiva fins que finalitzen els terminis de les concessions entre este 2018 i el pròxim 2019.

A estar tres autopistes se li sumaran en 2021 altres 479 kilómentros amb l’alliberament de l’AP-2 (Saragossa i el Mediterrani) i el tram de l’AP-7 entre Tarragona-La Jonquera i Montmeló-El Papiol.

Encara que esta mesura l’aplicarà el nou Executiu de Pedro Sánchez, va anar l’ex ministre de Foment Íñigo de la Serna, qui va assegurar al maig de 2017 que el Govern no prorrogaria el termini de concessió dels quatre peatges explotats per Abertis, entre ells l’AP-7 que travessa la Comunitat Valenciana.