Valencia entra en alerta por temperaturas extremas
Mapa de alertas meteorológicas para la jornada dl

El primer cap de setmana de juliol arriba a València amb temperatures de fins a 40 graus. Aquest divendres al migdia, l’interior de la província de València entrarà en alerta groga per altes temperatures, alguna cosa que s’agreujarà el dissabte i el diumenge.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMETun front càlid provinent de nord d’Àfrica entrarà pel sud-est de la península en el dia de hui i es desplaçarà cap a l’oest durant el cap de setmana.

DIVENDRES 2

El divendres es notarà especialment la pujada de temperatures a l’interior de la província de València. Des de les 13.00 hores d’aquest dia la zona de l’interior sud de València entrarà en alerta groga. Les temperatures que rondaran els 36° de mitjana arribant a superar-los en algunes localitats com Requena. La resta de la Comunitat es mantindrà en els 30º de màxima i amb mínimes que pujaran, situant-se en els 20º.

DISSABTE 3

El dissabte serà el dia que més poblacions es vegen afectades. El front càlid se situarà damunt de la Comunitat Valenciana i les províncies de València i Alacant estaran en alerta groga. Les capitals de província podrien aconseguir els 35º. L’interior torna a ser la zona més afectada. La Vega del Segura i l’interior sud de la província de València estaran durant aquesta jornada en alerta taronja. Algunes ciutats com Xátiva podrien superar els 40º.

DIUMENGE 4

El diumenge es desplaça el front i el pitjor se situa ara en la costa. Mentre que a l’interior es recuperen les temperatures normals per a aquesta època de l’any, el litoral de València es trobarà en alerta taronja. Durant aquesta jornada la capital podria aconseguir els 40º.