Alaquàs pago telemático de impuestos

L’Ajuntament d’Alaquàs es troba immers en un pla de modernització electrònica per a la millora dels serveis que actualment s’ofereixen als ciutadans amb varies línies d’actuació.

Per una banda, l’Ajuntament d’Alaquàs ha signat un conveni de col·laboració amb Caixa Popular per facilitar els tràmits i la gestió de pagaments mitjançant la web municipal.  Així a la web www.alaquas.org s’han habilitat dos punts d’accés per a realitzar, online, el pagament d’impostos, multes i matriculacions. Per accedir hem de fer-ho mitjançant la pàgina principal de l’Ajuntament, en l’apartat pagos/pagaments o bé a l’apartat “Administració i Tràmits” que ens conduirà a l’espai anomenat  “Passarel·la de pagaments” on podrem efectuar l’abonament sense la necessitat d’eixir de casa.

També s’ha incorporat a la web municipal un nou apartat, denominat “Taxes”, ubicat just al costat de la recentment inclosa “Passarel·la de pagaments” per a donar resposta a una de les consultes més comunes per part dels usuaris de la web, que és conèixer on es poden localitzar les “Taxes Fixes”, es a dir el preu exacte de les diverses gestions administratives com poden ser: llicència d’obres, guals, etc.

Per altra banda el nou registre electrònic municipal ha aplegat als 1.000 registres des de la seua posada en marxa fa 10 mesos, al gener de 2018, facilitant la realització de tràmits, les 24h del dia els 7 dies de la setmana, per part dels veïns i veïnes i estalviant paper per a les gestions.

Per últim, destacar que l’Observatori de l’Administració Electrònica (OBSAE) dependent de la Comissió Nacional d’Estratègia TIC, en l’últim estudi donat a conèixer sobre el grau de desenvolupament i ús de les tecnologies per part de les diferents administracions situa al municipi d’Alaquàs al capdavant de tot l’estat en l’enviament de notificacions electròniques a empreses i particulars. Concretament l’Ajuntament d’Alaquàs ha enviat més de 5.800 notificacions, des que s’adherira, el passat mes de gener, al punt d’accés general gestionat per l’Estat espanyol.