L’adéu de Rajoy: “Ha sigut un honor deixar una Espanya millor de la que vaig trobar”

El líder del Partit Popular s'ha acomiadat del Congrés i ha desitjat "sort" al nou Govern "pel bé d'Espanya".

Rajoy
Mariano Rajoy interviene durante la segunda sesión de la moción de censura en el Congreso de los Diputados.

Després de tres eleccions guanyades, dos d’elles sense la majoria absoluta, i més de set anys al capdavant d’Espanya, hui Mariano Rajoy s’ha acomiadat del seu càrrec com a president del Govern.

Ha sigut poc després de primera hora del matí quan Rajoy s’ha dirigit al Congrés dels Diputats per a dir adéu i felicitar “el primer” al Secretari General del Partit Socialista, Pedro Sánchez, pel seu possible nomenament com a president després de la votació de la moció de censura, uns resultats que no comparteix però que assumeix “com a demòcrata”.

El líder del Partit Popular ha assenyalat que “ha sigut un honor haver sigut president del Govern i un honor haver deixat una Espanya millor que la que vaig trobar”, un desig que li ha traslladat a Sánchez remarcant que espera que algun dia “puga dir el mateix”.

Mariano Rajoy també s’ha dirigit al conjunt dels espanyols als qui ha agraït la seua “comprensió i suport” i ha desitjat “sort” al nou Govern “pel bé d’Espanya”.

Pedro Sánchez, nou president del Govern

Dos minuts abans de donar les 11:30 del matí han conclòs les votacions de la moció de censura contra Mariano Rajoy amb un resultat a favor de 180 vots enfront de 169 en contra i 1 abstenció.

El traspàs de poder a Pedro Sánchez comença hui mateix amb l’avís i la decisió de la Càmera per part de la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, al Rei Felipe VI per a arrancar l’organització de la presa de possessió en el Palau de la Zarzuela.

PSPV, Compromís i Podem recolzen la moció de censura i el PP la considera “un torpede”