Rajoy
Mariano Rajoy interviene durante la segunda sesión de la moción de censura en el Congreso de los Diputados.

Després de tres eleccions guanyades, dos d’elles sense la majoria absoluta, i més de set anys al capdavant d’Espanya, hui Mariano Rajoy s’ha acomiadat del seu càrrec com a president del Govern.

Ha sigut poc després de primera hora del matí quan Rajoy s’ha dirigit al Congrés dels Diputats per a dir adéu i felicitar “el primer” al Secretari General del Partit Socialista, Pedro Sánchez, pel seu possible nomenament com a president després de la votació de la moció de censura, uns resultats que no comparteix però que assumeix “com a demòcrata”.

El líder del Partit Popular ha assenyalat que “ha sigut un honor haver sigut president del Govern i un honor haver deixat una Espanya millor que la que vaig trobar”, un desig que li ha traslladat a Sánchez remarcant que espera que algun dia “puga dir el mateix”.

Mariano Rajoy també s’ha dirigit al conjunt dels espanyols als qui ha agraït la seua “comprensió i suport” i ha desitjat “sort” al nou Govern “pel bé d’Espanya”.

Pedro Sánchez, nou president del Govern

Dos minuts abans de donar les 11:30 del matí han conclòs les votacions de la moció de censura contra Mariano Rajoy amb un resultat a favor de 180 vots enfront de 169 en contra i 1 abstenció.

El traspàs de poder a Pedro Sánchez comença hui mateix amb l’avís i la decisió de la Càmera per part de la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, al Rei Felipe VI per a arrancar l’organització de la presa de possessió en el Palau de la Zarzuela.

PSPV, Compromís i Podem recolzen la moció de censura i el PP la considera “un torpede”