La moció de censura que proposa el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez al president del Govern, Mariano Rajoy. El debat d’aquesta iniciativa es realitzarà entre el dijous i divendres d’aquesta mateixa setmana i perquè es duga a terme, Sánchez necessita 176 vots, és a dir, la majoria absolutes.

Però les negociacions no estan sent senzilles per al PSOE que proposa governar un temps abans de convocar eleccions, alguna cosa al que s’oposa Ciutadans que vol comicis gens més prospere la moció de censura.

Mentre els partits polítics engeguen les seues propostes, a València els principals líders de les formacions s’han manifestat sobre aquest tema. Tant el secretari general del PSPV, Ximo Puig com Mònica Oltra recolzarien la moció de censura. El primer assegura que “l’arriscat és no fer res ja que el ciutadà ha de tenir la seguretat que des del govern no se’ls està robant”. Per la seua banda, Oltra afirma que qui no recolze la moció “estarà recolzant al corrupció”.

El Partit Popular ha eixit al pas d’aquestes acusacions i ha tancat files al voltant de Mariano Rajoy. Bonig diu que la moció és “un torpede” a la línia que estaven seguint el PP i els socialistes de “pactar algunes qüestions fonamentals”, com el tema de l’aigua o la reforma del finançament autonòmic.

I des de la files de Podem, el seu secretari general a la Comunitat, Antonio Estañ ha manifestat que, després de les consultes realitzades sobre la continuïtat de Pablo Iglesias al capdavant de la formació habitada, cal centrar-se en la moció “que és el fonamental”.