Semana Santa Marinera
Procesión de la Semana Santa Marinera.

La Setmana Santa Marinera 2019, festa declarada d’Interès Turístic Nacional inicia aquest divendres el programa d’actes que s’estendran fins al diumenge 21 d’abril amb la Desfilada de Resurrecció.

El divendres 12 d’abril, Divendres de Dolor les parròquies Santa María del Mar del Grau, la Parròquia de Nostra Senyora del Rosari i la Parròquia de Nostra Senyora dels Àngels trauran a les seues Doloroses i Verge de la Soledat en processó acompanyades pels granaders. Aquests són els actes i horaris:

PARRÒQUIA DE NOSTRA SENYORA DEL ROSARI
19.30 hores: Solemne missa en honor de la Verge de la Soledat amb benedicció i imposició de medalles a les noves clavarieses i finalitzant amb el cant himne a nostra Senyora de la Soledat, a continuació processó.

PARRÒQUIA DE LA NOSTRA SENYORA DE LOS ANGELES
18.30 hores: Finalització del Septenari a la Verge dels Dolors.
19.30 hores: Solemne missa oferida per la Corporació de Granaders, finalitzada la Missa començarà la Processó del Dolor, la qual es realitzarà a costal. En la processó participarà la Fallera Major de València 2018 Rocio Gil Uncio, Clavariesa d’Honor 2019.

 

PARROQUIA DE SANTA MARÍA DEL MAR

19.00 hores: Missa Solemne amb Benedicció i Imposició de Medalles als nous Confrares i Clavarieses, oferida per la Confraria de Granaders i per les Clavarieses de nostra Senyora dels Dolors Coronada. Finalitzada la Santa Missa, càntic de l’Himne de la Santíssima Verge dels Dolors Coronada, posteriorment, processó.

PARROQUIA DE CRIST REDENTOR – SAN RAFAEL ARCÀNGEL

19.30 hores: Sant Rosari oferit per la Germandat de María Santísima de las Angustias.
20.00 hores: Missa Cantada oferida per la Germandat de María Santísima de las Angustias.

Els Costalers portant l´anda de la Crucifixió a costal

El dissabte 13 d’abril, Dissabte de Passió, té lloc una de les processons més emotives i especials, l’eixida de la imatge de la Germandat de la Crucifixió del Senyor de la Parròquia de Nostra Senyora del Rosari a costal. Aquesta és la programació de la resta de la jornada:

PARRÒQUIA DE LA NOSTRA SENYORA DEL ROSARI
19.00 hores: Santa Missa oferida per la Germandat de la Crucifixió del Senyor, amb lectura de la Passió presidida pel Pas de la Crucifixió. Finalitzada l’Eucaristia, tindrà lloc la imposició de crucifixos als nous confrares, a continuació processó.

PARRÒQUIA DE LA NOSTRA SENYORA DE LOS ANGELES
19.00 hores: la Germandat del Santíssim Crist del Perdó celebrarà una Eucaristia, benedicció i imposició de medalles. A continuació processó.

21.30 hores: en el Temple Parroquial se celebrarà l’acte litúrgic: lectura de l’evangeli i ofrena de roses a la Verge, a continuació “Processo dels Farols” de la Germandat de la Coronació d´Espines del Nostre Senyor Jesucrist, on s’efectuaran cinc parades corresponents al rés dels cinc Misteris Dolorosos del Sant Rosari.

PARRÒQUIA DE SANTA MARÍA DEL MAR
19.00 hores: Eucaristia Dominical i Presentació conjunta de la Real Germandat de la Flagel·lació del Senyor i de la Germandat del Santíssim Crist de la Palma amb Imposició de Medalles als nous Confrares i germans d’honor en acabar processó conjunta.

23.00 hores: Vigília en honor a Jesús de Medinaceli en el local social de la Confraria, carrer Ernesto Anastasio n. 3, baix.

PARRÒQUIA DE CRIST REDENTOR – SANT RAFAEL ARCÁNGEL
20.00 hores: Celebració de la Santa Missa en el Temple Parroquial oferida per la Germandat de la Misericòrdia amb imposició de medalles als membres nominats de la germandat, al finalizar processó.

Diumenge de Rams. Fotografia de: Damian Torres

El Diumenge 14 d’abril, Diumenge de Rams, primer gran dia de la Setmana Santa, tindrà lloc la tradicional Benedicció de les Palmes.

PARRÒQUIA DE LA NOSTRA SENYORA DEL ROSARI

09.30 hores Concentració de totes les Germandat, Confraries i Corporacions en la Parròquia des d’on es dirigiran, a pas ordinari, fins a la plaça del Mercat del Cabanyal on, a les 10 hores, es realitzarà la Benedicció de les Palmes. A continuació Processó de les Palmes.

12.00 hores: Solemne Missa en honor del Santíssim Crist del Bon Encert en la qual es procedirà a la benedicció i imposició de medalles als nous confrares posteriorment trasllat de la seua imatge titular a la casa del confrare agraciat C/ Pare Luis Navarro 43 baix.

19.00 hores: Solemne missa en Honor de Jesús Nazareno amb la Creu a coll, oferida per la Germanor de la Santa Trobada, en la qual es realitzarà la benedicció i imposició de medalles als nous confrares.

PARRÒQUIA DE LA NOSTRA SENYORA DE LOS ANGELES
10.45 hores: La Germandat del Sant Silenci i Vera Cruz traslladarà la seua Creu Relicari des del seu local social al carrer Pedro Maza, 26 a la Plaça de l’Església de Ntra. Sra. dels Àngels, on a les 11.00 hores es procedirà a la Benedicció de Palmes i Rams, a continuació processó i al finalitzar en la Parròquia dels Àngels Sagrada Eucaristia.

13.00 hores: Eucaristia oferida per la Corporació de Longinos. En el transcurs de la celebració s’efectuarà la Imposició d’insígnies als nous confrares.

18.00 hores: Benedicció col·lectiva de medalles i crucifixos dels nous confrares de les diferents agrupacions de la Parròquia i posterior Imposició de les mateixes pel Sr. Capellà Rector i Consiliari de les diferents Germandats.

18.30 hores: Trasllat col·lectiu d’Imatges als domicilis dels Confrares agraciats on estaran situades les Imatges durant la Setmana Santa.

PARRÒQUIA DE SANTA MARÍA DEL MAR

10.00 hores: Concentració de totes les Germandats i Confraries de la Parròquia al parc del carrer Juan Verdeguer per a acudir a la Pl. Drassanes per a participar en l’acte Parroquial de la Benedicció de Palmes i Ramos.

12.00 hores: Eucaristia del Diumenge de Rams.
19.00 hores: Eucaristia de Presentació de la Confraria de Jesús de Medinaceli amb imposició d’escapularis als nous Confrares, Cambreres i Germans d’Honor. Al finalitzar Processó.

PARRÒQUIA DE JESÚS OBRERO – SANT MAURO
10.00 hores: Santa Missa, a continuació Concentració en la parròquia per a assistir a la benedicció de rams i palmes. A continuació, processó.

PARRÒQUIA DE CRIST REDENTOR – SANT RAFAEL ARCÁNGEL
09.30 hores: Santa Missa.
10.30 hores: Benedicció de les Palmes i Olivera a la porta de la Llar Social de la Santa Germandat de la Mort i Resurrecció del Senyor, José Benlliure núm. 347. A continuació, Processó de les Palmes.
12.00 hores: Santa Missa Solemne de la Festivitat.
19.30 hores: Exercici del Viacrucis a l’interior del Temple.
20.00 hores: Celebració de la Santa Missa, amb imposició de medalles als nous membres de les Germandat del Sant Calze del Sopar i Germandat del Santíssim Crist del Salvador i de l’Empar, a continuació processó.

Els protagonistes de la Setmana Santa Marinera

El mercat del Cabanyal acollirà al Crist Jacent