Una de les tradicions més característiques de la Setmana Santa Marinera de València són els trasllats processionals de les imatges titulars, a domicilis de confrares o a llocs, als quals per sorteig, els correspon albergar la imatge que descansa durant tota la setmana. Les cases s’arreglen amb flors i els amfitrions ofereixen als visitants, feligresos i curiosos refrigeris, estampes i molta hospitalitat.

El mercat del Cabanyal és un dels llocs que en els últims anys s’encarrega d’acollir les imatges; on descansen durant la setmana santa. Enguany , el mercat acollirà al Crist Jacent de la Germandat del Sant Sepulcre, que a més es troba d’enhorabona ja que està commemorant el seu 90 aniversari.

La Germandat del Sant Sepulcre ,que va instaurar fa alguns anys, l’acte del trasllat del Crist Jacent a pit fins al local, la nit del divendres sant ,després de finalitzar la processó del Sant Soterrament, aquest exercici, ha modificat el desenvolupament d’acte amb motiu de l’aniversari. El trasllat del Dissabte de Gloria s’efectuarà per primera vegada des del Mercat del Cabanyal i és per això el Crist estarà exposat allí des del Diumenge de Rams fins al Dissabte de Gloria, on fidels i visitants podran visitar-lo i venerar-ho.

A més amb motiu del 90 aniversari de la fundació de la Germanor, aquesta ha realitzat un estendard, que és una rèplica del fundacional i que serà beneït el dia de la presentació de la germanor , el Dimecres Sant, pel rector de l’Església de  nostra Senyora del Rosari, Sr. Juan Bautista Pons Salvador.

La quasi centenària germanor, l’última a processionar la nit del divendres sant, està preparada ja per a viure els dies grans de la festa, tal com ens va comptar el seu president Manuel Martínez del programa Vive las Fiestas de José González.

Així va ser el pregó de la Setmana Santa Marinera