Absuelven a Rodrigo Rato y al resto de acusados por la salida a Bolsa de Bankia
Rodrigo Rato, exministro y expresidente de Bankia. AFP AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

La Sala penal de l’Audiència Nacional ha acordat absoldre a l’expresident de Bankia, Rodrigo Rato, i als altres 33 acusats en el judici per l’eixida a Borsa de l’entitat financera. Aquests s’enfrontaven a delictes d’estafa als inversors i falsedat comptable.

La sentència destaca que l’eixida a Borsa va comptar amb l’aprovació de tots els supervisors, Banc d’Espanya, CNMV, FROB i EBA. A més, asseguren que el fullet contenia una “àmplia i precisa” informació financera i no financera. També destaquen que en el judici sol es van exposar actituds genèriques dels acusats i no actes concrets.

La Sala recorda que el Fiscal, en les seues conclusions provisionals, manifestava que la informació econòmica i financera que Bankia va subministrar al mercat en ocasió de l’eixida a Borsa “no pot qualificar-se materialment de falsa”. Asseguren que “no vulnerava la normativa llavors vigent i van complir les exigències del regulador”.

Respecte a la informació no financera subscrita en el fullet, la sentència indica que “es descriuen fins a 36 riscos a la inversió en accions de Bankia que eren destacats en el primer punt del resum del seu contingut”. Afig que “la descripció dels riscos exhaustiva i clara conté també un advertiment que qualsevol entendria”. A més, la sentència argumenta que en el moment de la seua eixida a bossa, Bankia era viable.