radares

(Pablo Viñado Amor).- El darrer 14 de novembre l’Ajuntament de València instal·lava quatre nous radars a la ciutat de València. Les seues ubicacions: el túnel de l’Avinguda del Cid, l’entrada a la ciutat per l’autopista del Saler, la ronda nord direcció a Benimaclet i l’entrada a València pel túnel de Pío XII.

En tots aquests trams de ciutat, el límit de velocitat de circulació establit és de 50 km/h, per la qual cosa el sentit comú convida a no superar aquesta barrera per a així evitar possibles sancions.

No obstant això, sabem a quina velocitat comencem a ser candidats a multa? Segons la pròpia DGT, en aquests casos el radar no s’activarà fins que aquesta velocitat no excedisca els 7km/ h el límit. És a dir, si se circula a 50 km/h, la multa s’aplicarà als 58 km/h. En altres trams de 60 km/h, el radar saltarà als 68 km/h, i el mateix ocorrerà en vies on el marge es trobe en 70, 80, 90 i 100. Mateix procediment per a totes elles.

Ara bé, quan sobrepassem els 100 km/ h la cosa canvia (encara que no gaire): en aquest cas hem de continuar parant atenció al número 7, però ara en percentatge. “Per damunt de 100 km/h, suma el 7%”, recorda Trànsit. Si el punt controlat pel radar està limitat a 110 km/h, el dispositiu salta als 117,7 km/h. En el cas de les trams de via la velocitat màxima de la qual siga 120 km/h, la multa no arribarà si no sobrepassem els 128,4 km/h.

Este es el radar de la provincia de Valencia que más multa