dgt

La Direcció general de trànsit ha posat en marxa una sèrie de mesures que afectaran la conducció per al pròxim 2019 i que passa per endurir certes sancions, reduir la velocitat en el nucli urbà o la instal·lació de més radars de velocitat.

L’ús del mòbil costarà fins a quatre punts

Fins a 2018, el conductor perdia fins a 3 punts per l’ús del mòbil durant la conducció. Serà en 2019 quan aquesta sanció augmenta a 4 punts, el mateix que si no s’usa el cinturó, el cas o les cadiretes per a bebès. Per a recuperar-los, la Direcció general de trànsit, fomentarà els cursos de recuperació i les lliçons de conducció segura amb els es podran adquirir fins a 2 punts.

Es limitarà la velocitat a 90km/h

Per als responsables de la DGT aquesta mesura hauria d’haver-se imposat abans ja que molts dels accidents es produeixen perquè hi ha excés de velocitat. Entre febrer i març entrarà en vigor la nova normativa i hauran d’acatar-la, sobretot, cotxes, motos i autobusos. La resta hauran d’anar a 80km/h.

Coches

Se circularà a 30km/h per les ciutats

Circular a 50km/h pel nucli urbà “és un disbarat”. A partir de l’any que ve, se circularà a 30km/h per tots els carrers d’un sol carril i l’Ajuntament de torn serà el que decidisca per què carrers es podrà conduir a 50km/h.

Més radars

No s’ha precisat el nombre exacte de radars que s’instal·laran en les carreteres espanyoles. El que sí que se sap és que un país com França posseeix uns 4000 d’aquests aparells i al nostre país només posseïm 1000. Per aquest motiu, des de la DGT es pretenen augmentar la instal·lació d’aquests dispositius.