Quan parlem de radars de trànsit la societat es divideix. Uns defensen la seua efectivitat per a reduir els accidents de trànsit i uns altres creuen que la seua única fi és recaptatori. Siga com siga, el radar valencià que més multes registra i per tant, més diners aconsegueixes és el que està situat en el quilòmetre 478,1 de l’AP-7, entre Sagunt i Puçol. En 2015 ‘va caçar’ a quasi 40.000 conductors que excedien els límits de velocitat.

Fa quinze dies, València donava la benvinguda a 4 nous radars fixos a la ciutat ha alçat de nou la polèmica. Cada vegada que es posa en marxa un d’aquests dispositius de regulació del trànsit, la societat es divideix. Des de l’Ajuntament, la regidora de Protecció Ciutadana, Anais Menguzzato, defensava la necessitat dels radars per a evitar accidents.

 

El consistori ha emprat 140 mil euros en eixos nous dispositius i la notícia va córrer com la pólvora a través de les xarxes socials i el whatsapp. Dies abans de la seua posada en marxa, la societat ja coneixia quals eren les seues ubicacions exactes: Avinguda del Cid, túnel del Saler, Ronda Nord i Avinguda Corts Valencianes. Un fet que ha dividit a la societat entre defensors i detractors.

El que és clar és que el nombre d’accidents en un any s’ha reduït en 158. Això sí, les víctimes mortals han sigut les mateixes, un total de 12. La intenció de Menguzzato és eliminar la sinistralitat en el trànsit de la ciutat.