Si hi ha un instrument de vent i metall imprescindible i amb un reconegut i peculiar so, aquest és el saxofon. Associat, comunament, amb la música popular, la música de big band i el jazz, va ser creat a meitat de la dècada de 1840 per Adolphe Sax i introduït en la música orquestral per Jules Massenet en les seues òperes Manon i Werther.16 ​

Però més enllà del seu orígens i la seua procedència, el seu so, i amb la afinació de grans professionals i amateurs, arriba de nou a Puçol amb el Festival Saix European Masterclass (Saxem), que ja es es ha consolidat en una cita imprescindible i tindrà lloc del 27 al 29 d’abril en la Casa de Cultura.

Parlem amb els organitzadors d’aquest certamen, després de ser ja una aposta important per part de l’Ajuntament d’aquest municipi de l’Horta Nord.

Púrpura Pansa, a més de ser el nom d’un dels caragols marins més coneguts, també ho és d’un dels millors grups de música de cambra del moment.

Un quartet de saxofonIstes que es mostra increïblement dinàmic en els seus concerts, que es caracteritzen per un directe arrollador capaç de connectar amb tot tipus de públic a l’instant.

Però… què és Saxem iquines novetats presenta?

Ja saben, afinen la seua oïdes i preparen’s per a una de les millors masterclass, perquè arriba una trobada amb molt de potencial i que encara alberga una notable capacitat de creixement.