Rdp presentación nuecas concejalías

L’alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, ha presentat en roda de premsa les noves delegacions que cada regidor.

«Ens hem mantingut fidels al pacte de Govern amb Compromís i Esquerra Unida durant aquests tres anys i no hem contestat als atacs reiterats en premsa d’Enric Esteve, tot per a mantenir el pacte d’esquerres en el Govern», ha explicat l’alcaldessa Lola Sánchez a les preguntes dels mitjans de comunicació. «Des que Enric Esteve va deixar l’Alcaldia, fa una mica més d’un any, ha estat forçant la ruptura del pacte i finalment, votant a favor del Partit Popular divendres passat, els tres regidors de Compromís van aconseguir el que s’estaven proposant durant aquests mesos: trencar el pacte».

La roda de premsa convocada el dilluns 24 de setembre, amb prou faenes 72 hores després del ple amb la moció de reprovació, tenia com a principal objectiu presentar als nous components de l’equip de Govern, alguna cosa que també interessava als periodistes presents, encara que la majoria de les preguntes s’han centrat els motius per al canvi en l’equip de Govern municipal.

«A la fi de desembre de 2016, en una roda de premsa celebrada en un restaurant de la platja de Puçol, Enric Esteve ja va avançar que no tenia intenció d’abandonar l’Alcaldia al juny de 2017, després dels dos anys acordats en el pacte de Govern signat amb el PSOE i amb Esquerra Unida», ha afegit l’alcaldessa. «I els seus moviments per a desestabilitzar aquest Govern municipal han continuat aquest estiu quan ell mateix s’ha reunit amb el Partit Popular de Puçol per a iniciar una moció de censura que s’entén poc, perquè Enric era part de l’equip de Govern. Si la moció de censura no ha tirat endavant ha sigut perquè els populars s’han negat en redó a les intencions del senyor Esteve».

Encara que la moció de censura no va tirar endavant fa una mica més d’un mes, el Partit Popular sí ha plantejat per la seua banda una moció de reprovació que es va votar divendres passat, 21 de setembre, on Compromís i **Pavalur van votar juntament amb els populars contra la gestió de l’alcaldessa, la qual cosa ha suposat finalment que aquesta els haja retirat les regidories que ocupaven els tres membres de Compromís que formaven part del Govern municipal.

Unes regidories que des del dilluns 24 passen a ser responsabilitat dels quatre socialistes i el regidor d’Esquerra Unida que formen el nou equip de Govern.

Juanjo Manzaneque s’ocupa d’ara endavant del manteniment dels sistemes de gestió ambiental, la qualitat turística i l’accessibilitat de la platja. Tasques que afig a les quals ja venia exercint en les àrees de mobilitat (trànsit i senyalització viària, transport públic, guals i ocupació de via pública), medi ambient (sensibilització mediambiental, impuls i gestió del paratge natural municipal), turisme i memòria històrica.

Ana Gómez Pimpollo afig la gestió de parcs i jardins a les comeses que ja tenia assignats en matèria d’ordenació del territori i paisatge, urbanisme, casc històric i patrimoni històric-artístic, infraestructures urbanes, promoció i impuls de l’habitatge, així com tot el referent a patrimoni, residus sòlids, cicle integral de l’aigua, brigada municipal d’obres, neteja viària i manteniment d’edificis municipals.

Mery Cortell s’ocupa en davant de serveis socials, tercera edat, dona, habitatges socials, joventut, cultura i les tasques que ja venia exercint fins ara: administració electrònica, transparència, noves tecnologies, protecció de dades, participació ciutadana educació.

Per la seua banda, Juan Miguel Bayarri assumeix com les tasques vinculades a hisenda, promoció lingüística, comerç, administració i règim intern, agermanaments, enllumenat públic i esports. Tasques que se sumen a les quals ja realitzava en protecció civil, sanitat, consum, mercats, festes, falles, festejos taurins, agricultura i ramaderia.

Finalment, l’alcaldessa Lola Sánchez seguirà sent la responsable directa de policia local, comunicació i personal; a les quals afig contractació i promoció econòmica i ocupació.