Et proposem aquesta ruta d’uns 4,5 km ,situada entre les poblacions de Sagunt I Puçol , que podràs realitzar a peu o amb bicicleta, amb la qual podràs gaudir d’entorn únic declarat espai protegit ZEPA (Zona d’especial protecció per als ocells) i que té una superfície de 620 ha.

La ruta s’inicia al final de passeig marítim, a la platja, on immediatament apareix enfront de nosaltres un panell informatiu i un pont. Després de travessar el pont una sendera discorre sobre un monticle de terra que permet tenir una visió més àmplia de la marjal i de la costa. Al llarg de la ruta sortejares casetes d’observació on podràs albirar algunes espècies d‘ocells, i vegetació pròpies dels aiguamolls de la zona.

A través dels ponts i les passarel·les podràs albirar a la primavera poblacions reproductores de larolimicolas, albergant colònies de Charrán comuna, Charrancito, Canastera, Cigüeñuela, Chorlitejo xic, així com el més escás Fumarel pècari. També és freqüent la presència del Corb de mar gran, el Flamenc o el Morito.
Altres espècies característiques d’aquest espai natural són el Calamón, el Raspós, Garceta Comú, Garcilla Bueyera, la Gavina corsa o la Gavina cabecinegra.

En la Marjal també es troben una gran quantitat de peixos autòctons, com el samaruc i el fartet, i rèptils i amfibis com les salamandres o els cullerots i la vegetació predominant la formen el canyís (Phragmittes communis) i la enea (Typha dominguensis)

Una ruta de molt poca dificultat i de gran riquesa visual, que podràs realitzar amb xiquets, per la qual cosa recomanem portar prismàtics, botelles d’aigua, crema solar i algun repel·lent de mosquits. Per a més información consultar la web https://www.playas-valencia.com/playas/marjal-dels-moros-humedal-de-los-moros/

Descobrim la cara oculta de l’Albufera