hotel cápsula

El primer hotel càpsula d’Espanya, Optimi Rooms, ha obert ja les seues portes. Al més pur estil nipó, el seu interior compta amb cinquanta càpsules, en les quals els hostes disposen de televisió, caixa forta, connexió USB, xarxa Wifi i un matalàs viscoelàstic per a la seua total comoditat.

Podem topar-nos amb aquest revolucionari establiment en el número 58 del carrer Doctor Areilza de Bilbao. Compta en total amb 50 cabines, 36 individuals de 2,5 metres quadrats i 14 dobles de 4 metres quadrats, que sumen 64 places.

Els seus impulsors, Iñaki Zabala i Iker Caballero, han seguit un llarg procés des que veren aquest model d’hotel en un documental fa dos anys fins a fer-lo realitat a Espanya.

“Quan comencem a investigar sobre les càpsules, les primeres que vam veure no ens agradaven perquè eren massa estretes. Fins que vam veure unes en Dubái que sí que ens agradaven i contactem amb el fabricant perquè ens fera un model més Occidental”, confessa Zabala.

Va ser d’aquesta manera com van contactar amb una factoria xinesa especialitzada en la fabricació d’aquest tipus de càpsules perquè els feren uns habitacles que s’ajustaren als seus desitjos.

Zabala assegura que l’habitacle, malgrat les seues dimensions, no és claustrofòbic. “No és per a res un espai angoixant ni aclaparador”, afirma.

Sobre aquesta qüestió, Iker Caballero aclareix que es tracta de càpsules més àmplies que les que s’ofereixen al Japó, on els llits són de 90 centímetres, mentre les del nou hostel bilbaí són de 120 centímetres.

L’allotjament consta una zona a l’entrada on es realitza el check-in, una sala comuna amb màquines expenedores de menjar i microones, una altra zona on es troben els banys i les dutxes, una àrea de taquilles on guardar l’equipatge i finalment es troba la zona on es troben les càpsules.

La construcció d’aquest nou espai hoteler ha suposat una inversió total de 400.000 euros i any i mig d’obres i gestions administratives.