El turisme d’interior de la Comunitat Valenciana ‘fa l’agost’

Els hotels tanquen el mes amb una mitjana d'ocupació del 80,44%, 8,5 punts percentuals més que en el mateix període de 2016.

turismo de interior

Els hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana han tancat agost amb una mitjana d’ocupació del 80,44%, 8,5 punts percentuals més que a l’agost de 2016″. Així ho ha avançat el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, (AVT), Francesc Colomer.

Per a Colomer “l’evolució positiva de l’oferta extrahotelera durant els primers set mesos de l’any, que les seues pernoctacions van pujar un 11,2% superant els 11 milions, ha permès consolidar un mes d’agost molt positiu, sobretot en les províncies de València i Castelló”.

En concret, l’ocupació en hotels de l’interior castellonenc s’ha incrementat en 13,7 punts pel que fa al mateix mes de 2016, amb una mitjana propera al 80% durant el passat mes. Així mateix, a l’interior de la província de València s’ha aconseguit un grau d’ocupació a l’agost del 88,69%, amb un increment de 8,5 punts.

En aquest context, Colomer ha volgut fer referència a l’augment de la demanda estrangera a l’interior de la Comunitat. De fet, ha recordat que els turistes estrangers que opten per allotjar-se en municipis de l’interior han crescut un 58% fins a juliol”. Segons el secretari autonòmic “al costat dels apartaments, el nombre de pernoctacions en allotjaments rurals és el que més creix, amb un 14,5% interanual”.

Previsions setembre

Segons ha avançat el president de l’AVT, “les previsions que manegem per a setembre a l’interior també apunten a una lleugera pujada pel que fa al mateix mes de l’any anterior”. Es preveu que els hotels de l’interior de la Comunitat augmenten en 1,5 punts la seua ocupació durant aquest mes.

En general, per a tot el conjunt de l’estiu, de juny a setembre, s’estima que “l’oferta extrahotelera de la Comunitat, que inclou apartaments, càmpings i allotjament rural, genere 11 milions de pernoctacions, amb un increment interanual proper al 12%”, ha apuntat el titular de Turisme.

Canvi de relat: diversificar l’oferta

Per al secretari autonòmic, “aquests bons resultats corroboren la diversificació de la demanda i ens animen a continuar amb una estratègia que aposta per nous productes i per la vertebració del territori”.

“És important -ha continuat Colomer- obtenir bones dades durant tot l’any, tant en ocupació com en despesa, per la qual cosa estem fent un intens treball per a l’engegada de nous productes, així com per a la seua promoció en mercats nacionals i internacionals, atractius per a públics molt diversos”.

En aquesta línia, ha indicat que “el dinamisme percebut enguany en el nostre turisme d’interior posa de rellevància la nostra riquesa patrimonial i cultural, així com de naturalesa i les nostres múltiples opcions per a gaudir del territori en qualsevol època de l’any”.

Per a Colomer “les dades van consolidant el canvi de relat i d’estratègia de l’Agència Valenciana del Turisme, ja que no podem seguir centrats a explicar turistes ni a batre rècords durant la temporada alta, sinó que és necessari apostar per la diversitat de la nostra oferta, posar en valor la riquesa de tota la Comunitat i la seua capacitat per a ser atractiva els dotze mesos de l’any”. “L’interior de la Comunitat Valenciana té molt a dir”, ha afegit.