La detenció de l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana segueix donant que parlar. Aquest matí els agents de la Guàrdia Civil traslladaven algunes caixes amb documentació confiscades en els registres a la comissària de Patraix, on ha passat la nit al costat dels nebots de Juan Cotino, també detinguts en la mateixa operació Erm.

La reaccions polítiques s’han succeït en cadena. La vicepresidenta del Govern Soraya Sáez de Santamaría ha destacat la “agilitat” del PP a l’hora de suspendre de militància a l’expresident de la Generalitat Valenciana.

El portaveu del PP en el Congrés, Rafael Hernando, ha lamentat que Eduardo Zaplana haja format part del PP i del seu grup parlamentari, i ha afegit que la seua detenció demostra que el Govern lluita contra la corrupció “caiga qui caiga”.

Per la seua banda, des de Compromís, Joan Baldoví ha recordat que l’ex director de la Policia també ha sigut imputat, que es “alegra per ell”o i que la trama dels Cotino “va a donar molt de si”.

I Joan Ribó qualifica de “terrible” la detenció de Zaplana i assegura que “retorna” a València la imatge de “gran capital de la corrupció”.