Xirivella

L’Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria d’Igualtat que dirigix Isabel García, ha posat en marxa l’Espai Open amb activitats i tallers per a famílies amb xiquets i xiquetes a partir de 4 anys per a fomentar la igualtat.

Els parcs de l’Havana Vella i de Clara Campoamor de Xirivella s’ompliran amb una sèrie d’activitats gratuïtes per a treballar, de manera transversal, les emocions, la participació, els rols de gènere i el llenguatge inclusiu sempre a través del joc i el ball.

La primera activitat amb monitores i monitors s’ha fet este passat diumenge de matí al parc de l’Havana Vella, on els més menuts i menudes han pogut disfrutar d’activitats relacionades amb els esports d’arreu del món.

El pròxim divendres 20 d’abril, a partir de les 17.30 hores, l’Espai Open arriba al parc Clara Campoamor on es farà una gran gimcana urbana dirigida a tota la família. I el diumenge 22 d’abril a les 11.30 hores es farà una olimpíada de jocs adaptats per a xiquetes i xiquets a partir dels 4 anys. La programació de l’Espai Open es completa amb jocs cooperatius, jocs tradicionals, tallers oberts i activitats d’expressió corporal i de comunicació.

L’Espai Open acabarà el dissabte 16 de juny amb una festa de fin de temporada amb activitats combinades a la plaça de Gerardo Garcés.

Com explica la regidora d’Igualtat, Isabel García, «l’Espai Open és un concepte nou que ens permet treballar la igualtat i la diversitat des de l’àmbit no formal com és el joc. A més, es tracta d’activitats per a tota la família de manera que els pares i les mares compartiran l’aprenentatge dels xiquets i les xiquetes, i per suposat, disfrutaran conjuntament el seu temps a l’aire lliure».