primavera

València és una de les ciutats europees més verdes d’Europa i compta en el seu patrimoni amb importants espais naturals .

Llocs on passejar, gaudir de l’aire lliure, jugar, respirar una mica d’aire fresc, o llegir un llibre.

Els jardins del Túria: el pulmó de València

El jardí del Túria és el major jardí urbà d’Espanya, amb  una extensió de més de set quilòmetres que creua tota la ciutat. En les seues dimensions trobem des del Parc Gulliver, on es pot anar amb els xiquets a jugar, fins a cafeteries o zones on practicar esport a l’aire lliure.

Parc de Capçalera

parque de cabecera
Imagen del lago del Parque de Cabecera/ Foto: Jardines Valencia

Aquest parc que compta amb més de 100.000 metres d’extensió recrea el paisatge original del Túria donant el protagonisme a l’aigua.El parc disposa d’un auditori a l’aire lliure, un embarcador, bar, dues àrees de jocs de xiquets i el futur museu del Túria, prolongació del Museu d’Història de València que reflectirà la simbiosi entre el riu i la ciutat.

Els jardins de Monforte

imagen de los jardines de Monforte
Imagen de los Jardines de Monforte/ Foto: Wikipedia

Un jardí increïble que es caracteritza pel seu estil neoclàssic en el qual trobem des d’estàtues de marbre; estanys i assortidors, fins a detalls arquitectònics i un pavelló de descans.

Parc Central

Aquest parc que va ser inaugurat fa a penes un any, compta amb més d’un miler d’arbres i cent mil arbustos i plantes amb flor que conformen el paisatge.  El seu horari hivern és de 8.00 a 19.00 hores.

Jardí de les Hespèrides

Jardín de las Hespérides
Imatge de la pérgola del Jardí de las Hespèrides/Foto: Jardins.valencia.es

Aquest jardí basat en el mite de les Hespérides, està representat per diferents espècies vegetals i escultures, des de les escultures de les nimfes i la seua metamorfosi en arbres, Hèrcules o el fantàstic drac, i a més compta amb un estany envoltat de murs i xiprers.