GRAF7328. MADRID, 02/07/2019.- El presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durante su intervención en un desayuno informativo en el que ha sido presentado por la presidenta del Congreso, Meritxell Batet. EFE/Juan Carlos Hidalgo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat aquest matí en un desdejuni informatiu organitzat per Europa Press en el que ha assegurat estar convençut que Pedro Sánchez està “prop d’una investidura” ja que assegura que “tornar a votar no és raonable” i Espanya necessita “formalitzar un govern ja”.

“No comprenc que no s’atenga el que han decidit els ciutadans, és una falta de respecte”, ha declarat Puig, qui a més ha sigut crític amb l’actitud dels partits que en el seu moment van donar suport a la moció de censura i que no estan facilitant la investidura del líder del Partit Socialista i ha assenyalat que “no es podria entendre la irresponsabilitat de qui no ho fera possible”. Per això, el cap del Consell ha demanat que actuen amb “coherència” ja que del contraroo “seria exigible una assumpció de responsabilitats”.

Respecte a la millor data d’investidura, Puig ha afirmat que la millor és la que permeta a Sánchez “ser investit com més prompte millor” per a tenir prompte un Govern “en plena activitat”.