Puig
Ximo Puig y Antonio Estañ durante la audiencia mantenida en el Palau de la Generalitat.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha rebut en audiència al portaveu del grup parlamentari de Podemos en Les Corts, Antonio Estañ, on el cap del Consell ha “descartat” avançar les eleccions autonòmiques previstes per a la primavera de 2019 amb l’objectiu de “aprofitar el màxim possible el final de legislatura”.

Estañ ha assegurat sentir-se conforme amb la decisió de Puig després d’explicar que li preocupaven els debats sobre els “conflictes entre els partits que conformen el Consell” i “els hipotètics rumors sobre l’avançament electoral”. A més, ha assegurat que han acordat “que no està sobre la taula un avançament electoral” i ha explicat que en cas que es donara la possibilitat “hauria de ser acordada pels que conformen el Pacte del Botànic”, és a dir, PSPV, Compromís i Podem.

A més de les eleccions, Estañ ha traslladat al president algunes de les iniciatives de Podem cara a l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat 2019: la fi dels barracons, la millora de la dependència i sanitat, suport a les pimes i autònoms, la política d’habitatge i la taxa turística.

En referent a la reunió de la comissió de seguiment del Pacte del Botànic, el dirigent de Podem ha assegurat que podria realitzar-se este mateix dijous perquè tinga lloc abans de la celebració del Debat de Política General programat per al dimarts 11 en Les Corts Valencianes.

Sobre el Pacte del Botànic, Estañ ha assegurat que està fet “a prova de bombes” independentment de “els conflictes” que puguen existir entre els partits i ha remarcat la importància que “l’acció política i el debat polític siga solucionar els problemes dels valencians”.