Aquest dijous 24 de gener ha vingut carregat de novetats en Fitur. Entre elles, la presentació del World Paella Day, les novetats de la naviliera valenciana Baleària i les solucions tecnològiques del Invat·tur; totes elles de la mà del president de la Generalitat Ximo Puig, que amb la seua presència ha contribuït a reivindicar la marca turística de la Comunitat Valenciana.

Durant la seua visita, Puig ha criticat la proposta d’habitatges turístics presentada en el dia d’ahir per Isabel Bonig, que es va centrar en la derogació d’un article de la nostra legislació que exigeix un certificat de compatibilitat urbanística a tots els apartaments que vulguen donar-se d’alta en el nostre territori.

Segons el president, la llei, que es va aprovar amb un ampli consens, “la qual cosa intenta és precisament eradicar el que és l’economia submergida en turisme i uns altres de sectors de l’economia”.

El president, d’altra banda, ha manifestat la seua postura respecte al conflicte entre taxistes i VTC, argumentant que “és necessari cercar una manera que el sector de la mobilitat aterre en la nova economia”. Alguna cosa que, segons ell, “evidentment ja està generant greus tensions”.

Per això, Puig ha apostat per l’existència d’un “marc regulador amb igualtat d’oportunitats i sense competència deslleial” en el qual les competències de mobilitat estiguen circumscrites “amb la major proximitat possible, en les autonomies i els ajuntaments”

 

 

Un dia amb molt de sabor a paella

L’estand valencià, de més de 2.000 metres quadrats, acollirà durant el dia d’avui la presentació del World Paella Day, així com la resta de les propostes turístiques de Turisme València per a 2019. També protagonitzaran actes municipis com Gandia (València), que s’encarregarà de presentar els seus “10 projectes per a rellançar la platja i el port”; Alcalà de Xivert-Alcossebre (Castelló), que introduirà la seua marca turística; o Castelló, que mostrarà la seua oferta de turisme esportiu. Per part seua, Turisme Montanejos farà la presentació del seu Campaña 2019 d’esdeveniments Esportius, Gastronòmics i Lúdics.

A més, una zona de showcooking serà habilitada perquè xefs de diferents municipis de la Comunitat combinen les seues habilitats culinàries amb la tradició gastronòmica dels seus respectius pobles. Catorze seran les localitats que passaran per aquest espai durant tot el dia d’avui. Entre elles: Xixona, Sogorb, Xàtiva, Paterna, Alcoi, Sueca, Gandia o Torrent.

 

Una nueva feria de turismo se asentará en Valencia

Un plan alternativo sin salir de la Comunitat: enoturismo en la Toscana valenciana

Turismo agrupa a los grandes festivales de la Comunitat bajo la marca ‘Mediterranew Fest’