La Comunitat arranca una nueva semana de la Fase 1 con cambios en las normas
Varias personas disfrutan en la terraza de un bar junto a la playa de Valencia/Foto: Rober Solsona /Europa Press

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, presideix hui la nova reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19. Durant la mateixa es fixarà el full de ruta a seguir en l’últim pas de la desescalada abans de finalitzar l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig.

Segons ha revelat el Consell, la Interdepartamental està prevista a les 19.00 hores en el Palau de la Generalitat. Després d’ella, Puig compareixerà davant els mitjans per a explicar les noves mesures i restriccions. S’espera que aquestes entren en vigor dilluns que ve 26 d’abril lloc que el diumenge finalitza l’actual decret.

Com és habitual, Ximo Puig estarà acompanyat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a resoldre totes les qüestions relatives a la pandèmia i la vacunació. La roda de premsa podrà seguir-se per streaming a través dels comptes de la Generalitat com YouTube i Twitter.

ELS CANVIS QUE S’ESPEREN

Encara que es desconeix el contingut del pròxim decret, tot apunta a una major flexibilitat en l’hostaleria. L’objectiu és permetre ampliar els aforaments dels locals que passarien d’un 30% a un 60%. A més, es tractarà d’incrementar el temps d’obertura encara que sembla que no amb la sol·licitud realitzada pels hostalers. Aquests han demandat obrir fins a les 22.00 hores. No obstant això, el Consell preveu fixar-ho fins a les 20.00 hores. Ara el debat està a resoldre si ho faran locals i terrasses o únicament es permetrà en l’exterior.

La idea de Puig és avançar en el retorn a la nova normalitat però “amb la màxima prudència”. A més, se cerca mantenir l’índex de contagis sota mentre es tracta d’accelerar el ritme de vacunació. Per això, no s’esperen grans canvis quant al toc de queda i el tancament perimetral encara que el president ja va avançar el seu desig de flexibilitzar abans d’acabar l’estat d’alarma.