Ximo Puig desvela los cuatro motivos que impiden decretar un nuevo confinamiento en la Comunitat Valenciana
El presidente de la Generalitat, Ximo Puig, durante su comparecencia.

Comença la que en teoria seria l’última setmana de restriccions en la Comunitat Valenciana. No obstant això, amb 1.119 contagiats per cada 100.000 habitants, l’autonomia continua encapçalant el rànquing d’Espanya. Davant aquest panorama, el Consell ha advocat per mantenir les restriccions que estaven vigents fins al 15 de febrer.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reconegut que «no estem en un bon moment». Per això, davant la possibilitat de flexibilitzar les restriccions, Puig ho descarta.

«Necessitem continuar amb aqueixes restriccions, en unes setmanes anirà a millor». L’estratègia de Puig és «consolidar la posició» perquè «en unes setmanes estiguem en disposició de mirar cap al futur amb major esperança».

D’aquesta manera, el líder del PSPV ha insistit que ara «més que mai és el moment de no baixar els braços». A més, ha declarat que aquest és el «camí correcte». Així mateix, ha valorat el «grandíssim» esforç de la societat valenciana. «Per a superar la pandèmia, hem de persistir, no afluixar en absolut i no relaxar-nos», ha asseverat.

Actitud responsable davant les restriccions

Segons el president de la Generalitat, ha succeït «algun comportament incívico en les últimes hores. No obstant això, ha detallat que aquestes actituds «són molt minoritàries».

D’altra banda, Puig ha mostrat la seua preocupació per les festes il·legals dissoltes en les últimes hores i ha remarcat la necessitat que «ningú actue irresponsablement».

A més, el cap del Consell ha valorat positivament el compliment del tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants. Ha assenyalat que la mobilitat «ha disminuït més enllà del 50% en termes generals». «Aqueixa és una actitud que ens permetrà parlar després de resultats positius en la lluita contra la pandèmia», ha agregat.